001 -Family
Examens bij Horangi Taekwondo

Examens bij Horangi Taekwondo


Geplaatst op: 16 december 2015

In sporthal “De Eendracht” stonden zondag 13 december de examenkandidaten samen met hun fans en de examinatoren weer klaar voor de taekwondo examens. De examens worden zoals gebruikelijk afgenomen door de trainers Bas Bokkes, Remko van Gerven, Lotte Besseling, Attilla de Groot en Charly Hendriks.

Het taekwondo examen bestaat uit verschillende onderdelen. Het eerste examenonderdeel is poomse, dit is een stijlvorm waarbij verschillende technieken in een vaste volgorde worden gedaan. Bij het sparren moet de examenkandidaat laten zien dat er wedstrijdinzicht is. De sparringsvormen zijn van non-contact tot en met full-contact met beschermers, dit is afhankelijk van de graduatie. Tijdens een stapsparring valt een persoon aan en de ander maakt een verdediging en tegenaanval. Hierbij moeten alle technieken op een correcte afstand goed uitgevoerd worden. Voor de hogere banden moeten de examenkandidaten verschillende realistische zelfverdedigingen laten zien tegen vastpakken. Voor deze hogere graduaties staat er ook een breektest op het programma, waarbij een houten plankje met een schop moet worden gebroken. Ook dit spannende onderdeel werd door de verschillende examenkandidaten allemaal goed uitgevoerd.
Ondanks dat sommige examenkandidaten erg gespannen waren, lieten ze allemaal een goed examen zien. De trainers kijken dus terug op een geslaagd examen en feliciteren alle geslaagden! Voor meer info kijk op www.horangi.nl.

Hieronder een overzicht van de geslaagden:
Gele slip: Milan Bader, Aditya Soebedar, Jasper van der Elsken, Lars van Stempvoort, Zarrin Basaran
Gele band: Kyra van de Swaluw, Mees van de Wetering, Janice Hendriks, Ekram Akbari, Yassin Ben Allal
Groene slip: Martje Koedooder-Cools
Groene band: Emma van Dijk, Charlotte Bulterman
Blauwe slip:  Lorenzo van der Most
Blauwe band: Nanna Limburg, Rick Vriend
Rode slip: Esmee Lek, Sebastiaan Haverhoek
Zwarte slip: Victor van der Most


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Examens bij Horangi Taekwondo

In sporthal “De Eendracht” stonden zondag 13 december de examenkandidaten samen met hun fans en de examinatoren weer klaar voor de taekwondo examens. De examens worden zoals gebruikelijk afgenomen door de trainers Bas Bokkes, Remko van Gerven, Lotte Besseling, Attilla de Groot en Charly Hendriks. Het taekwondo examen bestaat uit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: