001 -Family
Fotoworkshop De Ronde Venen exposeert in De Boei in Vinkeveen

Fotoworkshop De Ronde Venen exposeert in De Boei in Vinkeveen


Geplaatst op: 16 december 2015

In De Boei in Vinkeveen zijn de komende twee maanden foto’s te zien die het resultaat zijn van een bijzonder samenwerkingsproject.

In 2014 dook een unieke handgetekende kaart op uit de nalatenschap van de kunstverzamelaar Wim Nienhuis. De erfgenamen van Wim Nienhuis willen graag dat de kaart behouden blijft voor de regio. Het Regionaal Historisch Centrum en Museum De Ronde Venen hebben de kaart in bruikleen gekregen.

De manuscriptkaart is in 1782 gemaakt door Gerbrand Praalder, landmeter van het Hof van Utrecht. De titel van de kaart luidt ‘Nieuwe Kaart van de Groote Rondeveense Polders’. Op de kaart zijn de grenzen en oppervlakten van de verschillende polders duidelijk weergegeven. De meeste namen zijn ook vandaag de dag nog in gebruik. Aan weerszijden zijn de adellijke wapenschilden van de heren Heemraden getekend. Helaas is de kaart beschadigd, waardoor niet alle wapens bewaard zijn gebleven. De originele kaart wordt bewaard in het depot van RHC Vecht en Venen.

Met behulp van crowdfunding is een aantal projecten georganiseerd. Aan Fotoworkshop De Ronde Venen is gevraagd om hedendaagse foto’s te maken van locaties die op de manuscriptkaart van De Ronde Venen te zien zijn. We zien bijvoorbeeld de Bijleveld, de Stokkelaarsbrug en Wavershoek. Het resultaat is verbluffend mooi. In de Demmerikzaal in De Boei kunnen geïnteresseerden tot half februari zien hoe Fotoworkshop De Ronde Venen dit in beeld heeft gebracht. Het sociaal cultureel centrum is gevestigd aan de Kerklaan 32 in Vinkeveen. Kijk voor meer informatie op www.deboeivinkeveen.nl.Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fotoworkshop De Ronde Venen exposeert in De Boei in Vinkeveen

In De Boei in Vinkeveen zijn de komende twee maanden foto’s te zien die het resultaat zijn van een bijzonder samenwerkingsproject. In 2014 dook een unieke handgetekende kaart op uit de nalatenschap van de kunstverzamelaar Wim Nienhuis. De erfgenamen van Wim Nienhuis willen graag dat de kaart behouden blijft voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: