001 -Family
Werkzaamheden aan de dijken in Aalsmeer

Werkzaamheden aan de dijken in Aalsmeer


Geplaatst op: 16 december 2015

De komende maanden verbetert het hoogheemraadschap van Rijnland de dijken in Aalsmeer. De dijken moeten veilig zijn, nu en in de toekomst, zodat iedereen in Aalsmeer droge voeten houdt. Maandag 14 december is Rijnland gestart met de eerste werkzaamheden.

Wat gaan ze precies doen in Aalsmeer?
De werkzaamheden aan de dijken in Aalsmeer zijn verdeeld in twee delen: Deel A en Deel B. De uitvoering van deel B gebeurt in de tweede helft van 2016. Met deel A is 14 december ’15 gestart. Het gaat in deel A om totaal drie dijken. De eerste dijk is de dijk langs de Westeinderplassen deze wordt gedeeltelijk verhoogd en verbreed. Als tweede wordt de dijk aan de oostzijde van de Stommeerkade versterkt en als laatste wordt de dijk tegenover het Seringenpark, in het verlengde van de Molenvlietweg verhoogd.

Wie voert de werkzaamheden uit?
Aannemersbedrijf Markus BV voert de kadewerkzaamheden uit en Aannemersbedrijf Verboon Maasland uit Maasland plaatst het stortsteen langs de Westeinderplassen. Deze aannemers werken in opdracht van het hoogheemraadschap en hebben ruime ervaring op het gebied van dijkverbeteringen.

Planning
Op 14 december is al gestart met het plaatsen van stortsteen langs de Westeinderplassen, zodat de dijk alvast opgewassen is tegen mogelijke winterstormen. Op 11 januari 2016 wordt verder gegaan met de dijkverbeteringen. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden in maart 2016 klaar. Daarna volgt nog wel een minder intensieve onderhoudsperiode tot maart 2017.

Meer informatie
Meer informatie over de dijkverbetering in Aalsmeer en de uitgebreide planning over Deel A en Deel B vindt u op www.rijnland.net/aalsmeer.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Werkzaamheden aan de dijken in Aalsmeer

De komende maanden verbetert het hoogheemraadschap van Rijnland de dijken in Aalsmeer. De dijken moeten veilig zijn, nu en in de toekomst, zodat iedereen in Aalsmeer droge voeten houdt. Maandag 14 december is Rijnland gestart met de eerste werkzaamheden. Wat gaan ze precies doen in Aalsmeer?De werkzaamheden aan de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: