001 -Family
Uniek landelijk stiltemoment op Derde Kerstdag ook in Vinkeveen

Uniek landelijk stiltemoment op Derde Kerstdag ook in Vinkeveen


Geplaatst op: 16 december 2015

Op Derde Kerstdag, zondag 27 december, organiseert een groep vrijwilligers uit De Ronde Venen de unieke stiltebijeenkomst Kerstverlichting in Vinkeveen. Het idee is ontstaan naar aanleiding van een bericht van Tijn Touber, initiator van ‘Stadsverlichting’. Op zijn facebookpagina heeft Tijn mensen opgeroepen om in hun eigen omgeving op zondag 27 december om 20.00 uur een stiltebijeenkomst te organiseren. Het gevoel waarnaar gestreefd wordt, is te vangen in de woorden ‘Harten zonder grenzen’.

Een aantal stille krachten in Vinkeveen zag deze oproep en wil ook in De Ronde Venen de stilte laten spreken. De Heilig Hart Kerk in Vinkeveen is geheel belangeloos bereid de deuren van het prachtige gebouw aan de Herenweg open te stellen voor dit stiltemoment dat op vele plaatsen in het land op hetzelfde moment georganiseerd wordt.

Iedereen wordt uitgenodigd om op zondag 27 december om 20.00 uur bij elkaar te komen om vanuit verbondenheid stil te staan bij alles wat er op dit moment in de wereld gebeurt. Ver weg maar zeker ook dichtbij. Om 19.30 uur gaan de deuren open, inloop in stilte tot 19.55 uur. Klokslag 20.00 uur wordt er een kaars aangestoken en een half uur stilte in acht genomen. Iedereen is welkom en het is natuurlijk gratis.

Helemaal stil zal het die avond overigens niet zijn want het stiltemoment wordt muzikaal afgesloten met het samen zingen van het toepasselijke Imagine van John Lennon en Heal the World van Michael Jackson. Muziek en stilte geven verbinding en daar draait het deze avond om: samen een ander geluid laten horen. Na afloop is er thee en/of koffie.

De organisatiegroep Vinkeveen heeft inmiddels de Facebookpagina Kerstverlichting Vinkeveen aangemaakt waar geïnteresseerden zich kunnen aanmelden en meer informatie te vinden is.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uniek landelijk stiltemoment op Derde Kerstdag ook in Vinkeveen

Op Derde Kerstdag, zondag 27 december, organiseert een groep vrijwilligers uit De Ronde Venen de unieke stiltebijeenkomst Kerstverlichting in Vinkeveen. Het idee is ontstaan naar aanleiding van een bericht van Tijn Touber, initiator van ‘Stadsverlichting’. Op zijn facebookpagina heeft Tijn mensen opgeroepen om in hun eigen omgeving op zondag 27 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: