De Vinken pakt tweede plaats

Geplaatst op: 20 december 2015

In een spannende streekderby heeft het vlaggenschip van De Vinken goede zaken gedaan. Tegen het bezoekende Atlantis wisten de Vinkeveners na een stroef begin vooral in de tweede helft het verschil te maken.

Trefzekerheid
In de altijd beladen wedstrijd tussen beide gemeentegenoten kwam Atlantis het best uit de startblokken. Waar de Vinkenaanval (met Annick Stokhof, Emese Kroon, Kelvin Hoogeboom en Rutger Woud) een flinke reeks kansen miste, mocht Mijdrecht vanaf de stip aanleggen: 0-1. Ook na de gellijkmaker van Annick Stokhof schoot de Vinkenaanval onvoldoende scherp. Atlantis profiteerde gretig. Na een afvangfoutje was het 1-2 en ook het volgende schot van de bezoekers was raak: 1-3.

De Vinkenverdediging (met Masha Hoogeboom, Dorien Verbruggen, Gideon Leeflang en Jelle Mul) kreeg daarna wat meer grip op de wedstrijd. Met name de lange Leeflang had een prima rebound. Het stelde de aanval van de Abn-amroformatie goed in staat om terug te komen (2-3 door Emese Kroon met een strafworp en 3-3 van Rutger Woud, die een vrije bal benutte).
Opnieuw kon Atlantis het voortouw nemen. Een korte periode van wankel evenwicht volgde. De 3-4 werd door Masha Hoogeboom genivelleerd en broer Kelvin benutte een leep kansje, waardoor de thuisploeg voor het eerste op voorsprong kwam. De 6-4 werd afgekeurd en even leek De Vinken aangeslagen: via strafworpen kwam Atlantis op 5-6 en na een lange aanval zelfs op 5-7. Toch kon de Abn-amroformatie met een kleine voorsprong gaan rusten: Rutger Woud speelde Kelvin Hoogeboom keurig vrij en een nieuwe treffer van Emese Kroon werd nu wel goed gekeurd. Masha Hoogeboom rondde een snelle onderschepping en dito tegenaanval succesvol af: 8-7 ruststand.

Drie punten
Na de pauze was het vooral De Vinken dat de toon aangaf. Masha Hoogeboom verzilverde een doorloopbal en Rutger Woud was van afstand trefzeker. Het eerste driepuntengaatje was geslagen. Op 10-8 benutte Gideon Leeflang een door Jelle Mul meegekregen strafworp en bij 11-9 flitste Emese Kroon langs haar tegenstandster; zij werd overgenomen, waardoor vakgenote Annick Stokhof vrij kon aanleggen: 12-9. Rutger Woud knalde vervolgens 13-9 door het gele plastic.

Tien minuten voor tijd, op 13-10, vond coach Hans van Dasler het tijd om Eva Hemelaar en Mariska Meulstee in te brengen. Gideon Leeflang mocht nog eens een strafworp (van Jelle Mul) verzilveren en Emese Kroon boorde alle Mijdrechtse hoop de grond in door twee maal loepzuiver van afstand te scoren. De laatste vijf minuten trof Atlantis nog een maal doel: eindstand 16-11.

Door dit resultaat staat De Vinken nu tweede achter de ongeslagen koploper Midlandia. Op 9 januari gaat de competitie verder. De Vinken speelt dan uit in Nieuwegein tegen Koveni.

Bron: 0297.nl

In een spannende streekderby heeft het vlaggenschip van De Vinken goede zaken gedaan. Tegen het bezoekende Atlantis wisten de Vinkeveners na een stroef begin vooral in de tweede helft het verschil te maken. TrefzekerheidIn de altijd beladen wedstrijd tussen beide gemeentegenoten kwam Atlantis het best uit de startblokken. Waar … Lees meer »