001 -Family
De Rondeveense Uitdaging verrast Zideris met een bus

De Rondeveense Uitdaging verrast Zideris met een bus


Geplaatst op: 21 december 2015

‘Zulke verrassingen heb je niet iedere dag. We hebben er geen woorden voor.’ aldus Marleen Gräper, coördinator van Zideris Mijdrecht. ‘Wij hebben getwijfeld of we deze vraag wel durfden te stellen en nu hebben we een mooie bus dankzij De Rondeveense Uitdaging! Onze cliënten met een verstandelijke beperking kunnen we nu op hun werk bezoeken, materialen voor werkzaamheden ophalen en de producten die klaar zijn, samen met de cliënten weer afleveren. Op dit moment worden voor twaalf Rondeveense bedrijven en organisaties werkzaamheden verricht. Omdat we steeds vaker cliënten naar hun werk brengen of werk ophalen bij bedrijven, ontstond de behoefte aan een bus.’

Eind oktober diende Zideris een aanvraag in bij De Rondeveense Uitdaging. Het bedrijvennetwerk dat het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samenbrengt om maatschappelijke vraagstukken op te lossen, accepteerde de aanvraag. Na een gesprek met Zideris vroegen matchgroep leden Hans Kranenburg en Marisja van Gastel aan hun connecties of ze mee willen werken aan een bus voor Zideris. Marisja van Gastel ‘Ik vind het leuk om mijn connecties aan te spreken. Ze mogen op mijn vraag om medewerking nee zeggen maar de meesten zeggen ja en doen mee!’ De Rondeveense Uitdaging zorgde ervoor dat een 9-persoons bus met rolstoellift gekocht kon worden en daarna rijklaar gemaakt met hulp van Autobedrijf Hans Lammers, Platimex Reclame en Belettering, V.I.P. Carcleaning Center Mijdrecht.

Als verrassing is de bus op zaterdag 12 december overgedragen aan Zideris in Mijdrecht. Cliënten en begeleiders kregen een rondrit met de bus en een heerlijk kopje koffie en gebak beschikbaar gesteld door De Strooppot in De Hoef. Tinie, een van de cliënten van Zideris: ‘Ik vind het heel leuk dat er een bus is. Zeker als er straks sneeuw ligt. Dan kan ik toch naar mijn werk.’

Over De Rondeveense Uitdaging
De Rondeveense Uitdaging brengt het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samen met als doel een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De Rondeveense Uitdaging bemiddelt in vraag en aanbod van Materialen (spullen), Middelen (geld) en Mens¬kracht (kennis, kunde, extra handen). Het gaat om het uitwisselen van vraag en aanbod - diensten en producten - waarbij beurzen gesloten blijven en alle partijen tevreden zijn over de gesloten transacties. Organisaties kunnen beter functioneren (of voortbestaan) en bedrijven geven concreet invulling aan maatschappelijk betrokken ondernemen.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Rondeveense Uitdaging verrast Zideris met een bus

‘Zulke verrassingen heb je niet iedere dag. We hebben er geen woorden voor.’ aldus Marleen Gräper, coördinator van Zideris Mijdrecht. ‘Wij hebben getwijfeld of we deze vraag wel durfden te stellen en nu hebben we een mooie bus dankzij De Rondeveense Uitdaging! Onze cliënten met een verstandelijke beperking kunnen we … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: