Atlantis verliest matige wedstrijd in Vinkeveen

Geplaatst op: 21 december 2015

Op zaterdag 19 december mocht het eerste team van Atlantis uit Mijdrecht, voor het eerst in jaren, weer eens aantreden tegen de Vinken uit Vinkeveen. Er werd gerekend op een leuke en spannende wedstrijd tussen de eerste teams van de korfbalverenigingen uit de Gemeente de Ronde Venen. Waar het door Rabobank gesponsorde Atlantis het grootste gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij was, kon de Vinken de tweede helft veel meer brengen. Deze matige wedstrijd van Atlantis resulteerde in een 16-11eindstand in het voordeel van de ploeg uit Vinkeveen.

Door een aantal nare blessures was coach Aad Witteman genoodzaakt om de opstelling van Atlantis iets te wijzigen. In de eerste verdediging startten Melissa van der Stap, Amy Loman (op de plek van Janneke van Ginkel), Maarten Helsloot en Lars Kuijlenburg. De eerste aanval werd opgezet door Heleen Haspels, Sharon Moen, Mark Goverse (vervanger van Jelmer Steen) en Berry de Jong. Atlantis kwam redelijk uit de startblokken. Na de 0-1, 1-1, 1-2 en 1-3 in het voordeel van Atlantis, konden de Vinken weer terugkomen tot een 3-3 gelijkspel. Ook in de periode hierna bleven de ploegen aan elkaar gewaagd, maar nam Atlantis elke keer de voorsprong tot een stand van 5-7. Vlak voor rust keerde de wedstrijd om in het voordeel van Vinken. Ruststand: 8-7.

De tweede helft ging verder waar het vlak voor rust mee geëindigd was voor Atlantis. Er werd matig gespeeld, passes werden niet goed verzorgd, kansen werden gemist. Robin van het Schip werd nog in het spel gebracht voor Mark Goverse. Melissa van der Stap moest door een blessure ook noodgedwongen het veld verlaten en werd vervangen door Joyce Rodenburg. Waar Atlantis steekjes liet vallen, konden de Vinken profiteren. Helaas een matige wedstrijd voor Atlantis, waarbij de ploeg bij lange na niet haar eigen niveau heeft gehaald en het de Vinken zo erg makkelijk heeft gemaakt.

Op 9 januari speelt Atlantis tegen Corvers om 18.50 uur in sporthal

Op zaterdag 19 december mocht het eerste team van Atlantis uit Mijdrecht, voor het eerst in jaren, weer eens aantreden tegen de Vinken uit Vinkeveen. Er werd gerekend op een leuke en spannende wedstrijd tussen de eerste teams van de korfbalverenigingen uit de Gemeente de Ronde Venen. Waar het door … Lees meer »