Snelle cyclocrosswedstrijden bij UWTC Uithoorn

Geplaatst op: 21 december 2015

Onder voorjaarsomstandigheden is op zondag 20 december de Amsterdamse Cross Competitie (ACC) bij UWTC verreden. De ACC bestaat uit 12 veldrij wedstrijden in de regio rondom Amsterdam. Met een beetje wind, ongeveer 14 graden en het zonnetje die er soms iets bijkwam was het prima toeven bij de wedstrijd op sportpark Randhoorn. Ongeveer 175 renners schreven zich in en maakte er een mooie wedstrijd van. De EHBO had eigenlijk niets te doen, op één pleistertje na. Het was een wedstrijd waarin hard gereden werd en de snelle wegrenners ook prima konden meekomen. Eén passage het talud omhoog, langs de atletiekbaan, zorgde voor wat problemen. Diverse jeugdrenners moesten hier een handje worden geholpen en een aantal oudere renners hadden ruzie met de boom aan de zijkant. Op een passage, waar men een smal stuk de berm in moest, belandde wel vier renners in de sloot. Gelukkig kon iedereen er weer snel uitkomen en de wedstrijd vervolgen. De winnares bij de dames, Jip van den Bos, wist ondanks deze onvrijwillige zwempartij dus toch de overwinning te grijpen!

Jeugd
De winst bij de jeugd A ging naar Nienke Veenhoven van DTS. Weer herstelt van griep reed Duuk van der Haagen in een spannende strijd naar de tweede plaats. Duuk is nu nog lid van de Bataaf, maar gaat vanaf januari in het UWTC groen op wedstrijd. De derde plaats was voor Jarno Weltman uit Purmerend. Van de UWTC leden werd Siem van Smoorenburg heel netjes 5e. Sen Haasbroek werd 9e, vlak voor Teun Wahlen die naar de 11e plaats reed. Op de 12e plaats de vrolijke Jasmijn Wiegmans die haar ACC debuut maakte. En alle mooie boeketten voor de winnaars kwamen uit de winkel van haar vader: Wiegmans bloemen uit Mijdrecht!
Bij de oudste jeugd ging de overwinning naar Wessel Mouris (de Amstel). Op de tweede plaats nestelde zich Chris van Stralen uit Enkhuizen voor Tijmen van de Pijl (de Amstel). Hierachter reed oud-UWTC lid Tristan Geleijn naar de 4e plaats. UWTC jeugdlid Danny Plasmeijer kon vandaag zijn krachten goed kwijt en reed naar een mooie 5e plaats. Sven Buskermolen, klein van stuk maar gaat altijd dapper door, pakte vandaag ook weer de nodige punten in de competitie door 8e te worden. Mees van Smoorenburg reed naar de 11e plaats. Ook bmx-lid Raoul van Zijl waagde zich op zijn knalgele bmx fiets tussen alle racefietsen en mountainbikes. Maar op de bmx valt het niet mee om een wedstrijd van 25 minuten vol te houden.

40+
Bij de 40+ ging Brian Burggraaf uit Velsen-Noord al in de eerste ronde aan de leiding en hij gaf dit niet meer uit handen. Hierachter reed Patrick Molenaars, in Amstel shirt en UWTC broek, naar de tweede plaats. Edwin de Graaff uit de Kwakel reed bijna de hele wedstrijd op de derde plaats maar werd in de laatste ronde toch nog voorbij gereden door Frank Nijssen uit Haarlem. Sjon van de Berg reed naar de 21e plaats. Peter van Capel werd 27e en Frank Jansen werd 30e. Vrij veel renners zonder tijdregistratie chip in dit veld. Waaronder triatleet Frans van Heteren, die met chip gewoon 6e geworden zou zijn ondanks een start vanuit het achterveld. Ook de UWTC leden Harry van Pierre, Maarten de Jong en supersenior Piet Rewijk reden de koers zonder chip uit.

40-
Ook bij de 40- was de wedstrijd in de eerste ronde al bijna beslist. Dylan Groenewegen kon op dit snelle parcours prima uit de voeten en al snel moest ook Tommy Oude Elferink hem laten gaan. Hierachter ontstond een leuk gevecht tussen Teun Mouris (de Amstel) en onze Jeroen Breewel. Jeroen waagt zich bijna nooit in het veld, maar bij de strandraces rijdt hij zeer goede klasseringen. In de laatste ronde kwam Jeroen nog in de struiken terecht, maar ondanks deze kleine tegenslag wist hij toch op het laatste stuk van Teun los te komen en zodoende naar de derde plaats te rijden. Zodoende stond Dylan wederom tussen het UWTC groen op het podium. Nog een ander UWTC lid liet zich vandaag voor het eerst bij de ACC zien. Steven Stenekes, elite maatje van Jeroen Breewel, reed de race uit zonder chip. Klassementleider Bart de Veer is meer liefhebber van zware crossen dan snelle crossen maar wist uiteindelijk toch weer redelijk naar voren te rijden en hij finishte twee plaatsen achter zijn grootste concurrent Tommy Oude Elferink. Dit wordt nog erg spannend tussen deze twee UWTC jongens in de laatste 2 wedstrijden van de Amsterdamse Cross Competitie. Menno van Capel kon de hele wedstrijd in het spoor van Bart blijven en reed dus weer een uitstekende klassering. Enkele renners reden vrolijk uitgedost rond. De één een kerstmuts aan de helm, de ander in overhemd met stropdas. Genoeg te zien dus voor het publiek!

Dames / nieuwelingen
Victor Broex (de Amstel) was hier de man, die kwam, reed en overwon. Justin Brusche uit Zaandam wist tussen alle Amstel renners in de tweede plaats op te eisen. De derde man op het podium was Menno Broex (de Amstel) die nipt de sterk versnellende Ruben van de Pijl (de Amstel) wist voor te blijven. UWTC-er Stijn Ruijter reed naar de 12e plaats. Stijn kwam nog een keer hard in aanraking met de boom die bij de lastige klim op het talud stond. Ian van de Berg reed vandaag naar een hele nette 14e stek!
Al met al weer hele leuke wedstrijden om te zien vandaag. Nog twee wedstrijden te gaan en dan zit de ACC competitie er weer op.

Fortcross de Kwakel
UWTC organiseert op zondag 17 januari de Fortcross in de Kwakel. Jaarlijks trekt deze cyclocross wedstrijd op het fort veel publiek. Dit jaar is er ook weer de mogelijkheid voor recreanten om mee te doen. Starttijden: 10.00 uur: jeugd t/m 14 jaar. 11.15 uur: nieuwelingen / dames / recreanten. 12.00 uur: 40+ en 13.00 uur: 40-

Onder voorjaarsomstandigheden is op zondag 20 december de Amsterdamse Cross Competitie (ACC) bij UWTC verreden. De ACC bestaat uit 12 veldrij wedstrijden in de regio rondom Amsterdam. Met een beetje wind, ongeveer 14 graden en het zonnetje die er soms iets bijkwam was het prima toeven bij de wedstrijd op … Lees meer »