VZOD Kudelstaart behaald nuttige overwinning

Geplaatst op: 22 december 2015

Afgelopen zaterdag mocht VZOD/FIQAS op bezoek bij het op de vierde plaats staande ZKC’31 uit Zaandam. Dit affiche is altijd goed voor spannende wedstrijden, zo werd de wedstrijd op het veld, drie maanden geleden, met 1 punt verschil door de Kudelstaartse korfballers verloren. Er was dus nog iets recht te zetten. Met Jessica Zijerveld voor de geblesseerde Hanna Viet werd aan het begin van de wedstrijd direct duidelijk dat VZOD dit ook van plan was. In tegenstelling tot sommige andere wedstrijden begonnen de bezoekers fel en geconcentreerd aan de wedstrijd. De thuisploeg wist echter, gesteund door een fanatiek en luidruchtig publiek, als eerste de korf te vinden. Daarna was het alleen VZOD wat de klok sloeg, er werd scherp verdedigd en aanvallend lag het tempo hoog. ZKC had het vizier nog niet scherp gesteld en schoot dus onzuiver. Na 12 minuten stond er, via doelpunten van onder andere Josine Verburg en aanvoerster Dineke de Boer een 1-5 stand op het scorebord. Het gat was geslagen. ZKC kwam langzaam wat beter in de wedstrijd, en wist via het benutten van twee korte kansjes onder de korf het verschil weer op twee punten te brengen. Het moet gezegd dat de Kudelstaartse bezoekers in deze fase van de wedstrijd het geluk wel aan hun zijde hadden. Regelmatig draaide de bal uit de korf bij de thuisploeg. Zes minuten voor de rust liep een heer van ZKC een enkelblessure op. Hij werd in het veld verzorgd, toen koeling niet voldoende bleek om verder te kunnen spelen werd zijn enkel van tape voorzien wat zorgde voor een minuten lang oponthoud. Bij VZOD was er sprake van enige irritatie, waarom niet doorspelen met een heer minder of wisselen en de verzorging buiten de lijnen laten plaatsvinden? Toen het spel weer werd hervat was het Bart Verheul die direct het enige juiste antwoord gaf want hij verzilverde de terecht toegekende vrije bal: 4-7. De ruststand werd door Dineke de Boer bepaald op 4-8 omdat zij een moment van onoplettendheid van haar tegenstandster via een doorloopbal wist af te straffen.

Direct na de rust was het Josine Verburg die wegtrok bij de korf en voor het eerst deze wedstrijd de marge op vijf bracht. VZOD/FIQAS zette verdedigend veel druk en verdedigde vaak tot de middellijn. Het moet gezegd dat het thuis publiek de bui toen al zag hangen en aanzienlijk minder volume produceerde als aan het begin van de wedstrijd. De tweede helft was een gelijk opgaande strijd waarbij er om en om door beide ploegen gescoord werd. Het verschil werd niet kleiner dan drie doelpunten. Halverwege de tweede helft zette coach Frits Visser de snelle Wouter Vermeulen in voor de enigszins tegenvallende Eric Spaargaren. VZOD speelde de wedstrijd gecontroleerd uit met een 12-16 eindstand tot gevolg. “Deze terechte overwinning is het resultaat van een sterk collectief. Na het zure verlies tegen ZKC op het veld doet dit erg goed. Vertrouwen in eigen kunnen stijgt” aldus een tevreden coach Frits Visser. Het gevolg van deze overwinning is dat VZOD nu op een gedeelde vierde plaats staat, in deze poule waarin de onderlinge verschillen klein zijn. Nu kunnen de korfballers eerst genieten van de kerstdagen want de volgende wedstrijd is op 9 januari, thuis in de eigen Proosdijhal tegen het eveneens op de vierde plaats staande Velocitas.

Afgelopen zaterdag mocht VZOD/FIQAS op bezoek bij het op de vierde plaats staande ZKC’31 uit Zaandam. Dit affiche is altijd goed voor spannende wedstrijden, zo werd de wedstrijd op het veld, drie maanden geleden, met 1 punt verschil door de Kudelstaartse korfballers verloren. Er was dus nog iets recht te … Lees meer »