001 -Family
Gemeente Aalsmeer en Amstelveen slaan handen ineen voor Serious Ambtenaar

Gemeente Aalsmeer en Amstelveen slaan handen ineen voor Serious Ambtenaar


Geplaatst op: 23 december 2015

Gemeenten Aalsmeer en Amstelveen doen dit jaar gezamenlijk mee aan Serious Ambtenaar. Beide wethouders Duurzaamheid, Jop Kluis van Aalsmeer en Peter Bot van Amstelveen doneren gezamenlijk 5.000 euro aan 3FM Serious Request. Voor deze donatie werkt een groep professionals vrijwillig twee dagen lang aan het oplossen van de adviesopdracht: Hoe transformeren we de Stelling van Amsterdam van oorlogsverdediging naar klimaatverdediging.

De stelling van Amsterdam werd van oudsher gebruikt om Amsterdam te verdedigen tegen de vijand. In totaal vormen 46 forten de verdedigingslinie in 36 gemeenten. Vandaag de dag is dit niet meer nodig. Er ligt wel een andere vijand op de loer: klimaatveranderingen. Daarom is het plan geboren om de Stelling van Amsterdam in gaan zetten als klimaatverdediging. Dit kan door langs de Stelling een groene, duurzame gordel aan te leggen van innovatieve planten die: sneller groeien, geluiddempend zijn, meer CO2 opvangen en veel fijnstof opnemen.

De 36 gemeenten zijn stuk voor stuk enthousiast, maar er vindt er nog niet veel actie plaats. Deze adviesopdracht kan hier verandering in brengen.

Goede doel:
Serious Request zet zich dit jaar in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen de DJ's van 3FM samen met de rest van Nederland geld in. In totaal is er door Serious Ambtenaar 450.000 euro opgehaald. Dit bedrag is woensdag 23 december ’15 bij het Glazen Huis overhandigd.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer en Amstelveen slaan handen ineen voor Serious Ambtenaar

Gemeenten Aalsmeer en Amstelveen doen dit jaar gezamenlijk mee aan Serious Ambtenaar. Beide wethouders Duurzaamheid, Jop Kluis van Aalsmeer en Peter Bot van Amstelveen doneren gezamenlijk 5.000 euro aan 3FM Serious Request. Voor deze donatie werkt een groep professionals vrijwillig twee dagen lang aan het oplossen van de adviesopdracht: Hoe … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: