HVM scoort er op los

Geplaatst op: 11 december 2012

Zondag begon voor HVM de zaalcompetitie. De heren spelen in de eerste klasse. Uit de twee doelpuntrijke wedstrijden haalden de Mijdrechters vier punten: 7-7 en 5-3.

Zaalhockey heeft andere regels dan veldhockey, zo mag er alleen worden gepusht, en zijn stick en bal lichter. Er staan per team slechts zes spelers tegelijk in het veld. Ook mag een team andere spelers opstellen dan in de veldcompetitie. Keeper Roel Smit speelt op het veld in een ander Mijdrechts team, en er deden enkele oud-HVM'ers mee.

De eerste wedstrijd was tegen Westerpark uit Amsterdam. HVM liep via 3-0 uit naar 5-1. Vlak voor rust maakte Westerpark er 5-2 van. Dit gaf nieuw vuur bij de Amsterdammers, want halverwege de tweede helft keek HVM tegen een 6-5 achterstand aan, onder andere door een goed genomen strafbal. Tom Günther zorgde daarna met twee treffers toch nog voor een voorsprong, maar kort voor tijd wist Westerpark weer op gelijke hoogte te komen. De laatste seconden brachten spektakel, want de Amsterdammers scoorden nog een keer, terwijl de toeter al ging. Dit leverde veel discussie op, maar de scheidsrechters waren duidelijk: de bal moet over de lijn zijn gegaan voordat de automatische toeter begint, want op dat moment is de wedstrijd afgelopen.

Tegen Heerhugowaard maakte HVM het onnodig spannend. Vooral toen de tegenstander terugkwam tot 4-3, werd het moeilijk voor de Mijdrechters. Heerhugowaard kreeg veel kansen, maar kort voor tijd besliste Casper Slot de wedstrijd.

Zondag begon voor HVM de zaalcompetitie. De heren spelen in de eerste klasse. Uit de twee doelpuntrijke wedstrijden haalden de Mijdrechters vier punten: 7-7 en 5-3.Zaalhockey heeft andere regels dan veldhockey, zo mag er alleen worden gepusht, en zijn stick en bal lichter. Er staan per team slechts zes spelers … Lees meer »