001 -Brouwer Transport

Veenland turnsters schrijven geschiedenis


Geplaatst op: 11 december 2012

Zaterdag 8 december was al de eerste wedstrijd van het seizoen. Een hele nieuwe wedstrijd namelijk de teamwedstrijden. In het team mochten maximaal 5 turnsters van een nivo of met een turnster van een nivo lager. Van die 5 turnsters turnen er vier op een toestel en de drie beste oefeningen tellen. Iedereen was wel nieuwsgierig hoe de wedstrijd zou verlopen.

Voor Veenland deden drie teams mee en we hadden een team gecombineerd met vereniging BEO.
Als eerste mochten op deze koude ochtend turnen Veenland 1 met Daphne Post, Isa Groenendaal en Muriël Coppens. Zij turnde in nivo 10. Ze waren met drieën dus ze moesten goed hun best doen want alle foutjes telden. Ze turnde een uitstekende wedstrijd maar met uitzondering van de balk daar werden toch wel foutjes gemaakt. Met de prijsuitreiking had dan ook niemand eigenlijk op een prijs gerekend en we keken dan ook heel verbaasd toen bleek dat we het eerste teamkampioen waren in rayon de Vechtstreek. Toch geschiedenis geschreven. Ook in deze ronde turnde Veenland 2 met Marijn Zuiker, Eva turk en Megan Bakker. Zij turnde ook een goede wedstrijd maar helaas bij Marijn wilde de overslag over de kast nog niet helemaal lukken en ook bij hun telde elk foutje. Ze werden 6de.

In de tweede ronde turnde nivo 8. Dit waren de turnsters Tanja Kamp, Lisa van Scheppingen
(voor haar sinds 5 jaar weer een wedstrijd), Sascha Stam ,Rebecca Janmaat en Floor Kouwenberg. Ze begonnen de wedstrijd uitstekend op brug. De trainsters vonden zelfs dat ze het nog nooit zo goed hadden gedaan. Ook sprong en vloer gingen goed maar ook bij hun was de balk het struikelblok. Het bleek dat de jury de handstanden niet hoog genoeg vond. Sascha schreef ook geschiedenis door voor het eerst een hele oefening op de balk te blijven tijdens een wedstrijd.
Met de prijsuitreiking bleken ze toch net naast het podium op de vierde plaats te mogen plaatsnemen en ook hun kregen een mooie medaille. Als laatste turnde Celine de Boer haar wedstrijd zij deed dit samen met 2 turnsters van Beo in nivo 6. Het word een saai verhaal maar ook hier was die vervelende balk de spelbreker. Celine turnde een uitstekende wedstrijd met een uitschieter weer op de brug. Haar team werd ook 4de.

Het was een nieuwe wedstrijd maar zeker voor herhaling vatbaar. Het was een gezellige dag met mooie en onverwachte resultaten en we kijken dan ook vol trots terug op deze dag en hopen dat dit een goed begin is van een sportief turnseizoen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veenland turnsters schrijven geschiedenis

Zaterdag 8 december was al de eerste wedstrijd van het seizoen. Een hele nieuwe wedstrijd namelijk de teamwedstrijden. In het team mochten maximaal 5 turnsters van een nivo of met een turnster van een nivo lager. Van die 5 turnsters turnen er vier op een toestel en de drie beste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: