De Vinken mist overtuiging

Geplaatst op: 10 december 2012

De korfballers van De Vinken 1 speelden zaterdag 8 december tegen Pernix 1 in Leiden. In de eerste helft werd aanvallend de overtuiging gemist en had De Vinken het op een nakijken bij een ruststand van 8-3. De tweede helft verliep beter en de ABN Amro'ers hielden het verschil een tijd lang op vier scores. Het laatste kwartier was duidelijk voor Pernix wat in een eindstand van 17-10 resulteerde.

Vleugellam
Vorig seizoen speelde De Vinken ook tegen Pernix, waarbij Pernix tweemaal een nipte overwinning behaalde. Vandaag trad invalster Roosmarijn Mooij aan in de basis en vormde de aanval met Mariska Meulstee, Peter Kooijman en Gerwin Hazeleger. Verdedigend startten Annick Stokhof, Eva Hemelaar, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van de mishandelde grensrechter Richard Nieuwenhuizen.
De eerste vijf minuten was het zoeken naar de openingstreffer. De Vinken kwam even op 2-1 voorsprong door schoten van Gerwin en Rudy, maar Pernix nam verder het initiatief over. Door de beweeglijkheid van alle aanvallers verzorgde Pernix lange aanvallen. Hier hadden de Vinkeveners geen antwoord op en keken na twintig minuten tegen een 6-2 achterstand aan. De prima spelende Roosmarijn zag haar schot door de mand vallen, maar De Vinken leed veel balverlies in de afvang door de zakkende Leidenaren. Met een ruststand van 8-3 had het achttal van Johan Kroon nog heel wat recht te zetten.

Verschil
In de tweede helft was de overtuiging even zichtbaar. Een schot van Mariska, een prachtige doorloopbal van Gerwin en een zelfverdiende strafworp van Kelvin zetten de stand op 10-6.
Pernix bleef in hoog tempo spelen en kon twee maal tot score komen. Opnieuw werd de achterstand verkleind met schoten van Kelvin en Rudy, maar veel spannender werd het deze middag niet. De Vinken probeerde met de inzet van Joyce Kroon nog een eindsprint in te luiden, maar het verschil was te groot. Pernix wist dit nog eens te benadrukken door in het laatste kwartier vijf maal trefzeker te zijn. De eindstand werd 17-10, waarbij de laatste Vinkenscores van Mariska en Kelvin kwamen.
Volgende week speelt De Vinken 1 tegen ONDO 1 uit ‘s -Gravenzande. De wedstrijd zal aanvangen om 17.05 uur in sporthal De Boei.

De korfballers van De Vinken 1 speelden zaterdag 8 december tegen Pernix 1 in Leiden. In de eerste helft werd aanvallend de overtuiging gemist en had De Vinken het op een nakijken bij een ruststand van 8-3. De tweede helft verliep beter en de ABN Amro'ers hielden het verschil een … Lees meer »