Atalante heren 1 wint duel om 2de plek

Geplaatst op: 10 december 2012

Atalante heren 1 stond op plek 3 slechts één punt achter op de opponent van zaterdag 8 december: VV Amsterdam. Het zou een spannende wedstrijd worden met als inzet de tweede plek in de 1e klasse en aansluiting op de nummer 1. De eerste set begon vrij stroef en met moeite werd de opslag vooral binnen de lijnen geserveerd. De oranje achterlijn was slecht zichtbaar en tevens serveerden de mannen richting een aangrenzend veld, waardoor het lastig peilen was. Lange tijd deden de teams niet voor elkaar onder en pas op 18-18 konden de Vinkeveners hun stempel op de wedstrijd drukken en door goed verdeelwerk van Frans Roos en het goede blokkerende werk van de mannen aan het net, werd de set met toch nog met mooie cijfers binnen gesleept: 20-25 was de eindstand van deze matige set.

Na overleg met de coach begon set 2 met de opstelling van de eerste set, omdat de mannen in het veld toch een stijgende lijn vertoonden in hun spel. Jeroen Molenaar, Jeroen Drost en Iwan Hendriks bleven vanaf de bank aanmoedigen. Door de veldwissel speelde de A-side ploeg nu richting muur en het serveren ging nu veel beter. De pass en aanval kwam er ook veel beter uit. Doordat het midden nu veel beter bediend kon worden, kregen de mannen het op de buitenkant ook wat makkelijker, en dit resulteerde in een aantal snoeiharde aanvalsslagen van zowel de buitenaanval als de middenaanval. De Amsterdammers namen een time-out 10-14 achter een time-out te nemen. Interim-coach Jeroen M had niet veel te melden dan enkel alert te blijven en de pass van Amsterdam onder druk houden met de service. Dit resulteerde dan ook direct in een aantal wegketsers en directe aces in het veld van Amsterdam. De thuisploeg bracht nog een wissel in op 12-17 maar dat mocht niet baten en het tweede bedrijf werd makkelijk binnen gehaald met klinkende cijfers: 14-25.

In de derde set bleef deze winnende opstelling dan ook gewoon staan. Maar weer hadden de mannen moeite met deze kant. De passes die eerst netjes bij Frans aankwamen, waren nu elke keer te ver en werden dan ook vakkundig afgemaakt door Amsterdam. In no-time stonden de A-side mannen dan ook 5-1 achter en was Jeroen M. genoodzaakt om zijn eerste time-out te nemen om het ritme van Amsterdam te breken en het team te voorzien van aanwijzingen en een peptalk. Er bleef onzekerheid bestaan in het team na terugkeren in het veld. De pass en aanval bleven onzeker en er werden onnodig veel fouten gemaakt in de pass en de aanval. De geelgroene ploeg kon maar niet dichterbij komen en het verschil bleef dan ook steeds 4 of 5 punten. Op 15-11 nam de Atalante coach weer een time-out en probeerde de neuzen dezelfde kant op te laten wijzen. Maar de koppies bleven een beetje hangen, waarop de coach besloot te wisselen en hij bracht Iwan Hendriks in het veld voor Leroy Kuijper. De pass kwam lekker aan bij verdeler Frans en die bracht Iwan direct in stelling op de buitenkant. Krakend en piepend werd deze mooie set-up door Iwan subliem ingeslagen. Langzaam begonnen het team weer op te leven werd er beter met de kansen omgegaan die Amsterdam ons gaf. Puntje voor puntje kropen we dichterbij waarop Amsterdam op 18-19 (ja voorbij de mannen van Amsterdam!) een time-out nam. Wij waren ondertussen weer helemaal in ons spel gekomen en de goede passes en aanvallen waren weer terug!!! Voordat Amsterdam met de ogen kon knipperen hadden we al met 20-25 gewonnen! Heerlijk om zo terug te komen.

De vierde set stonden we weer aan de goede kant, en dat werd een complete walk-over. De opstelling was blijven staan zoals we in de derde set geëindigd waren. In no-time stonden we dan ook 8-15 voor. Vooral de geweldige korte ‘steek set-up' van Frans op Robert Hardeman was geniaal! De pass was weer eens een beetje te ver maar ook achter verdeler Frans. Daarop besloot lenige Frans om te springen en de bal met een smash naar Robert te spelen die hem vervolgens snoeihard er in sloeg. Ge-wel-dig punt!!!! De mannen van Amsterdam waren na deze bal gebroken en bij de A-side formatie lukte alles. Robert maakte de buitenman van Amsterdam het leven zuur door hem 3 keer op rij af te blokkeren en dat wat er wél over het net heen ging werd door de verdediging vakkundig opgeraapt. Redelijk simpel met 14-25 werd de het slotakkoord gepakt, een 0-4 overwinning voor de A-side mannen!!!! Van te voren nooit gedacht, maar toch sterker gebleken dan gedacht, zeker mentaal en met z'n allen echt verdiend.

Vrijdag 14 december spelen de mannen thuis tegen de nr 4 Armixtos H1 om 21:15.

Atalante heren 1 stond op plek 3 slechts één punt achter op de opponent van zaterdag 8 december: VV Amsterdam. Het zou een spannende wedstrijd worden met als inzet de tweede plek in de 1e klasse en aansluiting op de nummer 1. De eerste set begon vrij stroef en met … Lees meer »