Seizoen te lang voor HVM

Geplaatst op: 5 december 2012

HVM kampte met blessures. Thom Fokker, Martijn Hensbroek en Koen Meijer konden niet of nauwelijks spelen. Christian Kievits was na lang blessureleed terug in de ploeg, terwijl ook junior Rick Fokker en veteraan Marcel Biesmans acte de présence gaven.
De wedstrijd leek voor HVM goed te beginnen, de eerste strafcorner (in de 5e minuut) ging in het doel, maar na overleg keurden de scheidsrechters de treffer af. In de 9e minuut kon Krimpen via een lange pass uitbreken, een aanvaller kon de bal vrij aannemen en scoren, 0-1. Vijf minuten later kreeg HVM een nieuwe kans uit een strafcorner, maar de bal ging niet in het doel. In de 22e minuut, door falende dekking achterin bij Mijdrecht, liep Krimpen uit naar 0-2.

Enkele minuten later kwamen Brian Cornelissen en Marcel Biesmans ongelukkig met elkaar in botsing. Biesmans moest met een neusblessure van het veld. Gevreesd werd even voor breuk, maar dat viel mee.
HVM lanceerde daarna een sterk offensief, dat drie minuten voor rust de aansluitingstreffer opleverde, via Arjan Blommaert.

Direct na rust leek het tij te keren voor HVM, Maarten Post maakte uit een strafcorner de gelijkmaker. Mijdrecht trok wel massaal ten aanval, maar de passing was niet zuiver, spelers hielden de bal te lang bij zich, waardoor er veel balverlies optrad en de Krimpenaars regelmatig gevaarlijk voor het Mijdrechtse doel verschenen. In de 50e minuut kwam Krimpen op 2-3.
Een flinke hagelbui, gevolgd door regen, maakte het vervolgens beide teams lastig. Een gele kaart voor Krimpen zorgde vijf minuten lang voor Mijdrechts overtal, maar HVM kon niet profiteren. Krimpen bleef de gevaarlijkste ploeg, en bevestigde dat vlak voor tijd: 2-4 was de einduitslag.
HVM raakt hierdoor de aansluiting met de promotieplaatsen kwijt. Na de winterstop hebben de Mijdrechters de kans op promotie niet meer in eigen hand.
Brian Cornelissen werd man van de match. HVM gaat nu met een aangepast team zaalhockey spelen. In maart gaat de competitie verder.

De tiende hockeywedstrijd van het seizoen was er één te veel voor HVM. De Mijdrechters gingen thuis met 2-4 ten onder tegen het laaggeplaatste Krimpen en raakten daardoor achterop in de strijd om promotie naar de derde klasse. HVM kampte met blessures. Thom Fokker, Martijn Hensbroek en Koen Meijer konden … Lees meer »