01 - Nooit Gedacht

Veiliger voor al het verkeer op en rond het Poldermeesterplein in Aalsmeer


Geplaatst op: 5 december 2012

Na een gesprek met de ondernemers op het Poldermeesterplein, het wijkoverleg en naar aanleiding van een enquête in de wijk Nieuw Oosteinde gaat de Gemeente Aalsmeer de verkeerssituatie op het Poldermeesterplein veiliger maken. Wethouder Verkeer Ad Verburg: ‘De kruising met de Catharina Amalialaan zorgt op drukke momenten in sommige gevallen voor chaotische situaties en opstoppingen. Dit komt doordat verkeer tegelijkertijd het parkeerterrein op en af wil. De Gemeente gaat deze week éénrichtingsverkeer in stellen in de eerste weg van het parkeerterrein. Hierdoor komt er een betere doorstroming van het verkeer. Deze maatregel is tijdelijk en wordt eerst als proef ingezet. Als na drie maanden blijkt dat deze maatregel een positief effect heeft, dan kan deze maatregel permanent ingezet worden. Ook zal de voorrang bij de nieuwe fietsbrug richting de Koningstraat worden aangegeven en komt er een looproute uit de wijk Polderland richting het winkelcentrum over het parkeerterrein. Deze voorstellen zijn met de winkeliersvereniging Poldermeesterplein en het wijkoverleg afgestemd en zij zien deze maatregelen als een positieve ontwikkeling.'

Door het nieuwe voetpad vanuit Polderland kunnen bewoners het winkelcentrum bereiken zonder dat men daarvoor over de rijbaan van het parkeerterrein hoeven te lopen. De route loopt vanuit de Duikerstraat ter hoogte van huisnummer 11 via een bestaand stukje groen. Hierbij worden ook verlaagde stoepranden aangebracht. De brugleuning van de Brug bij de Koningstraat zal ingekort worden. Daarnaast zal de voorrang duidelijker geregeld gaan worden. Op dit moment is het punt bij de brug een gelijkwaardig kruispunt, waarbij verkeer van rechts voorrang heeft. In de nieuwe situatie krijgt het doorgaande verkeer op het parkeerterrein voorrang op het verkeer afkomstig van de brug. Hierdoor wordt de situatie overzichtelijker. De voorrang wordt duidelijk gemaakt door haaientanden en een verkeersbord. Dit is een proef. Na drie maanden evalueren de gemeente de situatie en bepalen wij of de maatregel omgezet wordt als permanente maatregel. Ook zullen extra borden worden neergezet om aan te geven dat er meer parkeerplaats is achter de winkels van het Poldermeesterplein. Het voorste Poldermeesterplein staat vaak vol. Hierdoor staan wachtrijen van auto's. Deze auto's kunnen achter de winkels ruim parkeren. Dit is vaak niet eens verder lopen naar de winkels.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veiliger voor al het verkeer op en rond het Poldermeesterplein in Aalsmeer

Na een gesprek met de ondernemers op het Poldermeesterplein, het wijkoverleg en naar aanleiding van een enquête in de wijk Nieuw Oosteinde gaat de Gemeente Aalsmeer de verkeerssituatie op het Poldermeesterplein veiliger maken. Wethouder Verkeer Ad Verburg: ‘De kruising met de Catharina Amalialaan zorgt op drukke momenten in sommige gevallen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: