De Vinken 1 wint ook niet van ZKC 1

Geplaatst op: 4 december 2012

Vaste achttal
Met coach Johan Kroon en verzorger Ron van Vliet begon de Vinkeveense formatie in de vaste opstelling. Mariska Meulstee was terug van een blessure en zij speelde samen met Melanie Kroon, Gerwin Hazeleger en inmiddels kersverse vader Peter Kooijman in de aanval. In de verdedigende stellingen stond het vaste kwartet: Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Rudy Oussoren en Kelvin Hoogeboom.
De wedstrijd was al even bezig voordat de scores door de mand vielen; beide ploegen begonnen aftastend en afwachtend. Peter Kooijman en Kelvin Hoogeboom wisten van afstand de 2-2 stand te laten aantekenen. Een doorloopbal van Melanie Kroon en een afstandsschoten van Gerwin Hazeleger en Kelvin Hoogeboom bezorgden de Vinkeveners de voorsprong 2-5. Een vrije bal van ZKC zorgde dat De Vinken niet verder kon uitlopen. Gerwin Hazeleger verschalkte zijn tegenstander na een sublieme pass van medespeelster Melanie Kroon en hij rondde zijn bal af met een fraaie one-hander: 3-6. De snelle dames van ZKC vlogen op hun beurt voorbij de verdediging, hetgeen leidde tot een 4-6 tussenstand. ZKC bleef zoeken naar de juiste kansen en weerhield De Vinken van een grotere voorsprong. Via Rudy Oussoren en Peter Kooijman werd de ruststand 6-8.

Doordrukken en scherpte houden
In de rust werden de puntjes op de i gezet. De Vinken moest gretig doorgaan en de voorsprong zien te vergroten. Coach Johan Kroon kwam met een doemscenario dat als ZKC eenmaal de voorsprong zou krijgen het waarschijnlijk niet meer te houden is. De eerste 15 minuten van de tweede helft waren de ploegen nog telkens in evenwicht.
Rudy Oussoren maakte zijn tweede treffer, Peter Kooijman zijn derde. Desalniettemin gaf De Vinken veel kansen in de korfzone weg en werden de spelers van ZKC scherper dan in de eerste helft. De 10-10 verscheen op het scoreboard.
Middels een strafworp en twee afstandstreffers liep de thuisploeg uit Zaandam, gesteund door het opzwepende publiek, door naar een 13-10 voorsprong. Een inhaalrace resteerde. De rentree van Joyce Kroon in het Vinkeveense vlaggenschip en de inbreng van Roosmarijn Mooij moest de Vinkenaanval nieuwe impulsen geven. Na een verzilverde strafworp door Kelvin Hoogeboom en nadat Mariska Meulstee haar return mocht opluisteren met een doelpunt, werd het nog 13-12. Met nog acht minuten op de klok was de spanning om te snijden. Helaas trok De Vinken aan het kortste eind en bleef ZKC verzorgd hun heren uitspelen. Rudy Oussoren zorgde nog even voor een opleving met zijn derde treffer, maar hij kon niet voorkomen dat de punten in Zaandam bleven 15-13.

Scores
Peter Kooijman 3x, Rudy Oussoren 3x, Kelvin Hoogeboom 3x, Gerwin Hazeleger 2x, Melanie Kroon 1x, Mariska Meulstee 1x.

Volgende wedstrijd
Op 8 december staat de volgende wedstrijd op de agenda. In Leiden probeert De Vinken de winst te behalen tegen Pernix 1 om 16.40 uur.

In het programmaboekje van ZKC uit Zaandam stond het al: een wedstrijd tussen directe concurrenten. De teams zijn gelijkwaardig en het belooft een spannende wedstrijd te worden. Het ABN-Amro team moest in de slotfase capituleren na een sterke tweede helft van ZKC: 15-13. Vaste achttalMet coach Johan Kroon en … Lees meer »