01 - Nooit Gedacht

Fit4Kids stimuleert gezonde leefstijl op basisscholen


Geplaatst op: 4 december 2012

Het project Fit4Kids van Sport in De Ronde Venen is na tien weken definitief afgesloten met een spelmiddag in Laco sporthal De Phoenix. Op de Fonteinschool, Hoflandschool, Ichthusschool en Molenlandschool was tijdens het project extra aandacht voor (meer) bewegen en gezonde voeding. De scholen zetten dit ook na Fit4Kids door. Blijvende effecten zijn bijvoorbeeld het instellen van een fruitdag, het stimuleren van gezonde tussendoortjes en het aanpassen van het traktatiebeleid.

Fit4kids
Heb project begon tien weken geleden. Alle kinderen op de Fit4Kids-scholen kregen een Fit4Kids-paspoort, waarin stempels werden verzameld door gezond te eten en veel te bewegen. Ook door sportief naar school te gaan, bijvoorbeeld op de fiets, lopend of op de skeelers, hebben de kinderen stempels verzameld. Kinderen met 60 stempels kregen aan het einde van de afsluiting ook nog een sportieve verrassing.

Sportieve activiteiten
Gedurende het project organiseerden sportaanbieders extra activiteiten, was een Cruyff Court-voetbaltoernooi en een spelmiddag in Baambrugge. De samenwerkende sportverenigingen hebben op die manier vijftig kinderen kennis laten maken met verschillende sporten. "Mijn beide dochters wilden graag op een sport, maar wisten niet welke. Dit was een prachtige kans om eens wat uit te proberen", reageerde Esther. Saskia voegt toe: "Rosa en Lisa zijn dankzij Fit4Kids lid geworden van een dansvereniging. Het was voor Rosa net het duwtje in de rug dat ze nodig had."

Effecten
Ook op school waren de effecten van Fit4Kids zichtbaar. Meer kinderen komen wandelend of fietsend naar school en er wordt meer op het schoolplein gesport. Dit laatste is te danken aan de sportattributen uit de beweegkliko die de scholen kregen van de organisatie van Fit4Kids. Ook gastlessen door een diëtist en gymlessen van sportaanbieders droegen bij aan bewustwording van een gezonde leefstijl.

Afsluiting
Het project werd op vier momenten afgesloten. Twee maal in het zwembad en twee keer met een spelmiddag. De laatste afsluiting was in Laco Sporthal de Phoenix voor kinderen uit de groepen 1 tot en met 3. Er waren activiteiten als trampolinespringen, een klimmuur en een reuzenschommel. Ook mascotte Sprinter kwam langs om de kinderen hun sportieve verrassing te geven.

Meer informatie
Voor meer informatie over het project kan contact worden opgenomen met sportconsulent Erik Leus van Sport in de Ronde Venen via telefoon: 06-43093929 of e-mail: info@sportinderondevenen.nl. Geïnteresseerde scholen kunnen hem ook benaderen

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fit4Kids stimuleert gezonde leefstijl op basisscholen

Het project Fit4Kids van Sport in De Ronde Venen is na tien weken definitief afgesloten met een spelmiddag in Laco sporthal De Phoenix. Op de Fonteinschool, Hoflandschool, Ichthusschool en Molenlandschool was tijdens het project extra aandacht voor (meer) bewegen en gezonde voeding. De scholen zetten dit ook na Fit4Kids door. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: