Qui Vive JA1 legt koploper vuur aan de schenen

Geplaatst op: 3 december 2012

Zaterdag 1 december moest Qui Vive jongens A1 aantreden in en tegen Naarden, de koploper in de sterke Inter District Competitie..
Zeker op het eigen veld heeft Naarden een geduchte reputatie opgebouwd.
 Qui Vive begon de eerste helft afwachtend en probeerde door de ruimtes klein te houden het spel van Naarden te ontregelen.
 Men had echter een matig antwoord op de spelhervattingen van Naarden. Vrije slagen rond de cirkel van Qui Vive en de strafcorners van Naarden vormden een ware plaag voor de mannen van Muuur, naadloze wanddecoraties. Gestaag bouwde Naarden een voorsprong van 4-0 op. Geflatterd maar stond wel op het scorebord.

Qui Vive had echter weinig trek om nog verder met zich te laten sollen en tapte de tweede helft uit een heel ander vaatje. Naarden werd de wil opgelegd en 35 min lang onder druk gezet. Keeper Jelle Draper van Qui Vive heeft de gehele tweede helft bijna niets te doen gehad. De verdediging bestaande uit Wouter vd Valk, Hidde Haanstra en aanvoerder Olivier Bergh konden de spaarzame aanvallen van Naarden elke keer tijdig onschadelijk maken. Het middenveld van Qui Vive (Nick Bergkamp, Rens van Hoek, Jitte Lochtenberg, Job van Riemsdijk en Peter Lauffer) waren de verbindende richting de cirkel van Naarden. En de voorwaartsen uit Uithoorn (Jochem Kolenberg, Max Does, Casper Kuijpers en Pim Isaacs) waren elke meer een plaaggeest voor de opbouw van Naarden en werden keer op keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel.
 Via doelpunten van Peter Lauffer (verassende cornervariant via Hidde Haanstra), Jochem Kolenberg en Jitte Lochtenberg werd het 4-3. In de laatste minuut nog een strafcorner voor Qui Vive en een goede cirkelpenetratie van Rens van Hoek maar helaas bleef de 4-3 op het scorebord. Geen punten, wederom het publiek als grootste winnaar en met een goed gevoel de winterstop in.
 Na een zaalcompetitie volgt in februari de voorbereiding op de 1e wedstrijd op 16 maart uit tegen HGC te Den Haag.

Zaterdag 1 december moest Qui Vive jongens A1 aantreden in en tegen Naarden, de koploper in de sterke Inter District Competitie..Zeker op het eigen veld heeft Naarden een geduchte reputatie opgebouwd.
 Qui Vive begon de eerste helft afwachtend en probeerde door de ruimtes klein te houden het spel van Naarden … Lees meer »