Budget-bed.nl

Leden van verdienste in het zonnetje bij UWTC


Geplaatst op: 3 december 2012

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van donderdag 29 november 2012 zijn drie vrijwilligers van de driehonderd leden tellende wielervereniging UWTC benoemd tot Lid van Verdienste. De heren Wim Veenboer, Henny Cornelisse en Theo Nicolai kregen de eretitel opgespeld voor hun jarenlange inzet bij de Uithoornse Wieler Trainings Club. Het akkoord van het bestuur om op voordracht van de commissie tot benoeming Ereleden deze personen te eren werd met applaus ontvangen op de ledenvergadering.

Wim Veenboer en Henny Cornelisse, beiden vanaf hun jeugd lid bij wielerclub, maken zich al enkele tientallen jaren op uitzonderlijke wijze verdienstelijk onder meer als begeleider van wielerploegen en trainer van jeugdige renners. Door hun belangeloze inzet is de wielerafdeling van UWTC geworden tot wat het nu is. Een actieve vereniging die in de zevenenzeventig jaar van haar bestaan veel kampioenen heeft voortgebracht en waar momenteel talentvolle leden hun passie voor de wielersport kunnen uitoefenen. Beide vrijwilligers zijn ook bekende gezichten bij de Ronde van Uithoorn. Jarenlang werden Uithoornse bedrijven door hen benaderd voor financiële ondersteuning voor de wielerronde en worden zij jaarlijks gevraagd om te speakeren en te jureren tijdens de Ronde die sinds enkele jaren weer in het oude centrum wordt verreden. Functies met de nodige kennis van het wielrennen, verkregen door de sport zelf intensief te beoefenen.

Ook Theo Nicolai van de Toerafdeling werd geprezen voor zijn inzet. Meer dan tien jaar vervult deze Uithoornse vrijwilliger met bijzonder veel inspanning onderhoudswerkzaamheden aan het clubgebouw en het wielerparcours. Bijzondere verdienste is wel de tijd die hij in de club steekt. Naast de vaste uurtjes op de maandagmorgen bij de onderhoudsploeg is hij de rest van de week ook vaak met de club bezig. Voor het smeren en oliën van gereedschap of op zoek naar bruikbaar materiaal wat anderen wegdoen. Er is altijd wel iets te vinden waar de vereniging weer blij mee is. Zijn passie is opvallend en heeft hem de nieuwe status opgeleverd. Hij vervult niet alleen taken voor de afdeling waar hij zelf lid van is maar ook voor de Wielren en BMX afdeling. Een voorbeeld voor anderen.

Na de vergadering ontvingen de speciaal voor de gelegenheid uitgenodigde familieleden een bos bloemen en prees de voorzitter de geweldige bijdragen van de hoofdrolspelers. "Geen enkele vereniging, dus ook UWTC niet, kan bestaan zonder leden met een clubhart" aldus Jan Veenboer deeluitmakend van de Commissie tot benoeming Ereleden UWTC.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leden van verdienste in het zonnetje bij UWTC

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van donderdag 29 november 2012 zijn drie vrijwilligers van de driehonderd leden tellende wielervereniging UWTC benoemd tot Lid van Verdienste. De heren Wim Veenboer, Henny Cornelisse en Theo Nicolai kregen de eretitel opgespeld voor hun jarenlange inzet bij de Uithoornse Wieler Trainings Club. Het akkoord … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: