001 - Homan Zonnepanelen

Collectief VZOD laat tanden zien


Geplaatst op: 3 december 2012

Na drie verliespartijen was het de Kudelstaartse korfballers van VZOD er alles aangelegen om tegen streekgenoot KIOS de eerste punten in de wacht te slepen.

Het team van trainer/coach Frits Visser was nagenoeg compleet, alleen Nils van Os was afwezig, voor hem speelde Martijn Vervark een puike partij. Na een valse start stond het al rap 0-2 voor KIOS. VZOD werd wakker geschud, kwam terug en mede door een mooie doorloopbal van Bart Verheul na voortreffelijk samenspel met Wouter Vermeulen stond al snel gelijk: 2-2. Niet lang daarna nam het zuiver schietende KIOS alweer afstand waardoor VZOD opnieuw in de achtervolging moest. Het veerkrachtige VZOD rechtte de rug en zo stond er in de 22e minuut een knap bevochten gelijke stand op het bord: 5-5. VZOD had uit deze fase vertrouwen getankt en Vermeulen wees het team de juiste weg naar een voorsprong: 6-5. Een strafworp van Verheul en een afstandschot van Josine Verburg betekende een comfortabele 8-5 ruststand.

Het gaatje leek geslagen, maar na rust was het KIOS dat als eerste doel trof. Het door het talrijke publiek aangemoedigde team van coach Visser drukte echter weer snel op de juiste knop en via treffers van Dineke Westerhof en weer Vermeulen stond het spoedig 10-6. De marge van vier bleef gehandhaafd tot 13-9, waarna de Kudelstaarters op 13-10 jammerlijk een strafworp misten. Vervolgens treedt dan de onvermijdelijke sportwet weer in werking. KIOS rook zijn kans en kwam acht minuten vóór tijd terug tot 13-12. Aangemoedigd door het thuispubliek scoorde Verburg, die vorige week node gemist werd, van afstand de schijnbaar verlossende 14-12. Echter, de gasten scoorden in de bloedstollende slotfase nog tweemaal nadat VZOD een grote kans gemist had: 14-14. In de laatste minuut was het Verburg die een strafworp verdiende waarna Eric Spaargaren zijn zenuwen voldoende in bedwang had om de winnende treffer van vanmiddag te maken: 15-14. Een verdiende overwinning van het team van coach Frits Visser die niet zonder slag of stoot tot stand kwam, maar zeker wel één die vertrouwen geeft voor de uitwedstrijd naar Dijkvogels aanstaande zaterdag.

Trainer/coach Frits Visser na afloop: "We zullen nog moeten leren op de juiste ogenblikken door te drukken om niet onnodig in de problemen te komen." Voor meer informatie; zie www.vzod.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Collectief VZOD laat tanden zien

Na drie verliespartijen was het de Kudelstaartse korfballers van VZOD er alles aangelegen om tegen streekgenoot KIOS de eerste punten in de wacht te slepen. Het team van trainer/coach Frits Visser was nagenoeg compleet, alleen Nils van Os was afwezig, voor hem speelde Martijn Vervark een puike partij. Na een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: