Atlantis B1 Herpakt zich weer en wint

Geplaatst op: 3 december 2012

Deze week miste de ploeg een dame en die werd goed vervangen door de C1 dame Amy Loman. Beide ploegen startten stroef waarin de tegenstander op bepaalde momenten net wat scherper was. Ook was de, door Roebeson expertises en taxaties gesponsorde ploeg, niet scherp bij het afmaken van de kansen. Nadat de tegenstander de score opende kwam de ploeg al snel op gelijke hoogte. Maar de tegenstander liep daarna uit naar een voorsprong van twee doelpunten. Op dat moment liet de B1 zien welke groei ze al 1,5 jaar doormaken en herpakte zich. Aanvallen begonnen te lopen qua spel en ook de rust om te zoeken naar de juiste kansen. Lange aanvallen en mooie doelpunten, zodat de kleedkamer in de rust met 10-6 werd opgezocht. De coaches vertelden tevreden te zijn met het spel maar stipte wel aan dat er nog te veel kansen onbenut waren gebleven.

Na de rust kwam Atlantis niet meer in gevaar. Geprobeerd werd een gat te slaan naar 6 doelpunten, maar dat wilde niet lukken. Verdedigend werd er weinig weggeven en aanvallend was het spel weer helemaal terug. De aanvallen waren lang met veel schoten en afwisseling. De tegenstander kreeg geen grip op het spel. De coaches hadden ook geen moment het gevoel dat de ploeg deze wedstrijd in de problemen zou komen. De winst van de ploeg lag in het spel en dan met name de rust die ze hielden. De afvang was goed verzorgd en de schutters werden goed uitgespeeld. Ook de zuiverheid van het schot was goed en dan ben je lastig af te stoppen door tegenstanders. In de slotfase konden nog twee spelers uit de C1 minuten maken wat toch een compliment is aan de jeugdopleiding van de club. De eindstand werd bereikt bij 16-12 en Atlantis B1 kreeg een mooi en dankbaar applaus van de toeschouwers. Aankomende zaterdag speelt de B1 tegen de koploper die 1 punt meer heeft. Dat gaat weer een mooie wedstrijd worden waar Atlantis graag aangemoedigd wordt. Het zou leuk zijn als u komt kijken zaterdag 8 december om 14:30 uur in de Phoenix hal aan de Hoofdweg te Mijdrecht. Ook kunt u het hele programma zien op www.kvatlantis.nl.

Tegenstander zaterdag 1 december was kv Refleks uit Rijswijk. Atlantis B1 had vorige week de eerste verliespunten van dit seizoen opgelopen. Een wedstrijd die ze ook graag wilden wegspelen omdat het team totaal niet tevreden was met het aldaar vertoonde spel.Deze week miste de ploeg een dame en die werd … Lees meer »