02 - Senior  sportief actief 2e week

Subliem Jubileumconcert voor Petra Berger in De Meijert in Mijdrecht


Geplaatst op: 4 december 2012

Petra Berger staat dit jaar vijfentwintig jaar als zangeres op de planken. Afgelopen vrijdag vierde ze dat, op uitnodiging van Cultura De Ronde Venen, tijdens een fantastisch ‘Jubileumconcert' in De Meijert in Mijdrecht met een publiek dat daar in groten getale naartoe was gekomen.

De spanning loopt op als de live-band onder leiding van Henk Ruiter de show begint en Petra ons met de song ‘One voice' toezingt vanuit de coulissen. Als zij in prachtig zwart gehuld op het podium verschijnt, wordt ze direct op applaus getrakteerd. Na het warme welkom door de goedgevulde zaal vervolgt ze de show met ‘Dancing with Demons', waarbij Petra versterking krijgt van de vier leden van Vocalgroup Voice.
Petra Berger wist zeker dat ze van zingen haar beroep wilde maken na haar optreden tijdens een personeelsavond van de computerfirma in Amstelveen waar ze toentertijd werkte. Haar zangcarrière nam echt een vlucht toen ze samen met haar zus Lida het duo Chess vormde.

Hoe mooi de twee zussen nog altijd samen klinken, blijkt tijdens het duet ‘I know him so well' en een sublieme vertolking van het onlangs als single uitgebrachte ‘Tell him', oorspronkelijk gezongen door Barbra Streisand en Celine Dion. Lida is slechts tijdens enkele concerten van deze jubileumtournee te beluisteren. Tot ieders grote genoegen ook in Mijdrecht!

In een terugblik op haar vijfentwintigjarige carrière vertelt Petra Berger onder meer over haar audities voor musicals en over de successen op dat gebied in binnen- en buitenland. Met dankbaarheid kijkt ze ook terug op vele mooie dingen die ze heeft mogen doen, waaronder de duetten die ze heeft gezongen met Andrea Bocelli en Alessandro Safina.

Samen met een waanzinnig strakke live-band weet Petra Berger een show neer te zetten met louter hoogtepunten. Zij is een vakvrouw pur sang, die zoals iedereen wel weet goed kan zingen. Tijdens dit concert blijkt echter ook haar veelzijdigheid. Ze staat als een rots in de branding in de bombastische cross-over muziek, maar ze weet ook te overtuigen en te ontroeren. Onder andere in het ‘Ave Maria' en in ‘Liefde van later', waarbij ze slechts wordt bijgestaan door haar pianist. Nadat haar band het instrumentale ‘Libertango' heeft gespeeld, doet ze dat met ogenschijnlijk gemak ook nog eens in diverse andere talen, waaronder Spaans, Italiaans en Frans.
Ook haar grote voorbeeld komt uitgebreid aan bod: Barbra Streisand. Als zij tot groot genoegen van het publiek een aantal Streisand-songs vertolkt, is het echt verbazingwekkend hoe dicht ze haar idool weet te benaderen. Eigenlijk schieten superlatieven te kort om Petra Berger en haar entourage te omschrijven. Cultura De Ronde Venen is er trots op dat zij hen in Mijdrecht mocht ontvangen.
Petra Berger geeft donderdag 27 december in de Bonaventura-kerk te Woerden een
spectaculair kerstconcert, samen met o.a. Vocalgroup Voice en The Martin Mans Formation. Meer informatie is te vinden op www.kathedraalconcerten.nl.
Het volgende evenement dat Cultura De Ronde Venen verzorgt, is ‘Klassiek in de Janskerk' op zaterdag 19 januari 2013, ter gelegenheid van de officiële heropening van de onlangs gerestaureerde kerk in Mijdrecht. Tijdens dit concert treedt een keur aan professionele musici uit gemeente De Ronde Venen in wisselende samenstelling op. Kaarten à € 12,50 zijn nu al te reserveren via www.cultura-drv.nl. Hier is ook meer informatie over dit speciale concert te vinden.

Scholieren en studenten betalen, op vertoon van een school- of studiepas, €5 per kaart. De korting is alleen te verkrijgen via de website of, indien nog voorradig, aan de kassa voor het begin van het concert. In de losse verkoop zijn kaarten vanaf twee weken voor het concert ook te verkrijgen bij boekhandel Mondria in Mijdrecht en bij drogisterij De Bree te Vinkeveen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Subliem Jubileumconcert voor Petra Berger in De Meijert in Mijdrecht

Petra Berger staat dit jaar vijfentwintig jaar als zangeres op de planken. Afgelopen vrijdag vierde ze dat, op uitnodiging van Cultura De Ronde Venen, tijdens een fantastisch ‘Jubileumconcert' in De Meijert in Mijdrecht met een publiek dat daar in groten getale naartoe was gekomen. De spanning loopt op als de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: