Watergym van Spel en Sport voorziet in behoefte


Geplaatst op: 3 december 2012

Watergym is prettig om te doen, dat kun je wel zien aan de vrolijke gezichten. Het water is behaaglijk warm, iedereen doet mee aan de oefeningen, en ondertussen wordt er vrolijk gepraat.
De les begint met een warming up, en daarna komen er ballen in het water.

Het is bepaald geen spelen met de bal: allerlei spiergroepen worden geoefend, schouders, benen, armen. "In het water kun je je gewrichten gemakkelijker gebruiken, je heupen draaien beter, er is geen enkele belasting," aldus docente Ans Bruggeman. "Deze gymnastiek is niet speciaal voor mensen met een beperking, het is vooral ook gemakkelijker bewegen en oefenen. In het water kun je bijvoorbeeld veel grotere bewegingen met je benen maken."
Iedereen doet op z'n eigen niveau mee: "Ik corrigeer niet, ik stimuleer. Om zoveel mogelijk bewegingen mogelijk te maken, gebruik ik verschillende materialen als ballen, halters en plankjes."
Er wordt een grote kring gevormd en de bal gaat rond, terwijl ieder de naam noemt van degene naar wie er gegooid wordt. Een beetje hersengymnastiek dat ook bijdraagt aan de gezelligheid, het is wel zo leuk als je iedereen bij naam kent. Net als bij andere Spel en Sportgroepen is er na de les ook gezellig koffiedrinken.

De watergymlessen zijn op dinsdag en donderdag in het Veenweidebad, van 11 tot 11.45 uur en van 12 tot 12.45 uur. Lijkt het u wat, bel dan met 06 21 91 83 53. Of kijk op www.spelensportdrv.nl, daar vindt u ook informatie over de andere lessen van Spel en Sport.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Watergym van Spel en Sport voorziet in behoefte

Watergym is prettig om te doen, dat kun je wel zien aan de vrolijke gezichten. Het water is behaaglijk warm, iedereen doet mee aan de oefeningen, en ondertussen wordt er vrolijk gepraat.De les begint met een warming up, en daarna komen er ballen in het water.Het is bepaald geen spelen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: