HVM JB2 als herfstkampioen de winter in

Geplaatst op: 3 december 2012

De wedstrijd begon matig aan de kant van mijdrecht. Het was erg koud en daar hadden de jongens zichtbaar last van. Het duurde dan ook even voordat het dieseltje van mijdrecht op gang kwam. Kansen waren er wel, maar werden niet goed afgemaakt. Na ongeveer 20 minuten was daar dan eindelijk het eerste doelpunt. Er werd goed de achterlijn gehaald en de bal werd terug gelegd voor de keeper, spits Bodhi de Jong kon voor de 1-0 zorgen op het scorebord. Athena was even van slag en al vrij snel kon mijdrecht voor een 2-0 tekenen op het bord. Man van de wedstrijd, Mark Woelders zorgde voor een goede actie richting de achterlijn, en met kort samenspel via Ole van Betten kon hij er voor zorgen dat diezelfde persoon de bal op een voet van een tegenstander legde. Uit deze corner werd gescoord door Ole van Betten. 2-0. Keeper Bas Kuperus heeft weinig hoeven doen in de eerste helft. Een aantal keren brak Athena gevaarlijk uit, maar dat werd verdedigend goed opgelost door Pepijn Hendrix , Wouter de Groot en de sterk spelende Mees Luten. 2-0 was uiteindelijk de rust stand.

In de rust werd duidelijk dat de heren deze stand moesten vasthouden en proberen de scoren te vergroten. Helaas startte Athena sterk na rust. En voelde ze dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Binnen 10 minuten stond er namelijk een stand van 2-2 op het bord. Athena speelde een aantal over tal situaties goed uit waardoor keeper Bas Kuperus kansloos bleek. De wedstrijd kreeg hierdoor wel een spannend slot. Met nog ruim 25 minuten te spelen werden beide teams sterker. En werd het voor de toeschouwers langs de lijn een extreem leuke wedstrijd om naar te kijken. Mijdrecht ging met 11 man achter de bal staan en vanuit daar proberen aanvallen op te zetten. Dit lukte. Via een actie van Pascal Schroen langs de zijlijn kon hij de bal prima terug leggen op Ole van Betten, die klaar stond op kop cirkel. Ole hield het overzicht en koos voor een afspeel mogelijkheid op Hugo Huizeling. Deze kon de bal hard met zijn backhand binnen slaan. 3-2 op het bord. Helaas heeft mijdrecht daar niet lang van kunnen genieten. De concentratie was even weg, de tackle back werd niet gelopen en voor we het wisten was de stand alweer gelijk. 3-3. Met nog 8 minuten te spelen. Athena nam genoegen met een gelijk spel, dus ging verdedigend spelen. Door een gele kaart aan de kant van Athena stonden zij in deze slotfase van de wedstrijd ook nog met 10 man. Een verlossende corner in de 67ste minuut werd aangegeven door Pepijn. Dennis Buizert ging klaar staan voor het directe schot. Raak!! 4-3 in het voordeel van mijdrecht. De vreugde was groot bij de heren. De laatste 3 minuten werden goed uitgehockeyd en de wedstrijd werd afgefloten. 4-3 winst voor de heren. Wat inhield dat ze als ongeslagen herfstkampioen de winter in gaan. 5 wedstrijden, 15 punten, 21 doelpunten voor en 7 tegen. Een mooi resultaat. Een deel van de mannen gaat nu de zaal in. En rond januari pakken ze de boel weer op en starten de trainingen op het veld. Voor nu, even genieten van wat hockey vrije weekenden of mooie wedstrijden in de zaal.

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd op het programma voor de jongens B2 van mijdrecht. Mijdrecht, nog ongeslagen in deze eerste helft van de competitie moest het opnemen tegen de nummer 4. Athena uit Amsterdam. De wedstrijd begon matig aan de kant van mijdrecht. Het was erg koud en daar … Lees meer »