Vanaf vrijdag Soup Royal in Mijdrecht


Geplaatst op: 29 november 2012

Pascal van Eck, eigenaar van onder meer El Fuego in Mijdrecht, is een inventieve ondernemer. Opende hij twee jaar geleden ijssalon Opera Ice naast zijn modezaak, nu tovert hij die vanaf vrijdag 30 november voor de wintermaanden om tot soepbar ‘Soup Royal’.

Veertien jaar geleden opende Pascal van Eck zijn modezaak El Fuego aan de Dorpsstraat 63 in Mijdrecht. Met veel passie en plezier, maar met in zijn achterhoofd ook een droom op een heel ander gebied. “De horeca heeft me altijd getrokken. Een strandtent leek me wel een leuk idee, maar daar is het nooit van gekomen. Toch heb ik die droom een beetje kunnen uitvoeren. Vorig jaar heb ik een deel van de modewinkel omgebouwd tot een ijssalon, Opera Ice.” Afgelopen zomer besloot hij een tweede vestiging in De Kaag te openen. “Voor de wintermaanden moest ik echter op zoek naar een alternatief, ijs verkoop je dan immers niet veel. Hoewel er natuurlijk altijd liefhebbers zijn”, wijst hij naar een paar jongens die tot hun duidelijk grote spijt de deur van de ijssalon gesloten vinden.

Soepbar
“Een paar maanden geleden ontmoette ik chef-kok Jan La Grand. Tientallen jaren kookte hij op vele plekken in de wereld, in ons land onder andere op verschillende ambassades. Zijn specialiteit is soep, hij heeft zeker wel zeshonderd verschillende soeprecepten! Met deze ontmoeting had ik mijn alternatief gevonden: de ijssalon in Mijdrecht wordt in de wintermaanden een soepbar, waar je heerlijke luxe soepen voor een goede prijs-kwaliteit-verhouding kunt eten maar ook kunt afhalen. Jan maakt ze en wij serveren ze met een goede garnituur. Voor wie het prettiger vindt om de soep mee te nemen, doen we de warme soep in een stevige en goed warm te houden beker. De koude soepen verkopen we ook voorverpakt.

Elke week nieuwe soepen
Vrijdag 30 november, gaat ‘Soup Royal’ open, met een eigen ingang aan de Kerkvaart. “Een paar maanden geleden hebben we El Fuego verbouwd en de ijssalon naar achteren verplaatst. Aan de Dorpsstraat is nu de ingang van de modezaak en om de hoek, aan de Kerkvaart, de ingang van de ijssalon en dus ook van de soepbar. Maar je kunt nog altijd van de ene zaak naar de andere lopen. Dus als je even wilt uitrusten van het uitzoeken van een nieuwe garderobe kun je zo een lekkere bak soep eten.”

Bij de opening staan er bij ‘Soup Royal’ vier soepen op het menu: Finse zalmsoep, uiensoep, erwtensoep en Toscaanse tomatensoep. “Dat worden er over een paar weken waarschijnlijk zes. Elke week zetten we twee nieuwe soepen op de kaart, twee andere gaan er dan af. En zo gaan we door tot maart, als we de ijssalon weer openen. En dan verkopen we in principe tot aan oktober wederom heerlijk ijs. In elk seizoen kun je bij ons dus terecht voor iets lekkers!”

Bron: De Groene Venen (Anja Verbiest) - Foto: Peter Bakker

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vanaf vrijdag Soup Royal in Mijdrecht

Pascal van Eck, eigenaar van onder meer El Fuego in Mijdrecht, is een inventieve ondernemer. Opende hij twee jaar geleden ijssalon Opera Ice naast zijn modezaak, nu tovert hij die vanaf vrijdag 30 november voor de wintermaanden om tot soepbar ‘Soup Royal’. Veertien jaar geleden opende Pascal van Eck zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: