001 - Escaperoom aglemeen

Samen voor Duurzaam trekt honderden bezoekers


Geplaatst op: 27 november 2012

Duurzaamheid is een onderwerp dat veel inwoners in de gemeente bezighoudt en waar veel inwoners meer over willen weten. Die conclusie kan getrokken worden na ‘Samen voor Duurzaam', dat zaterdag 24 november plaatsvond en dat door vele honderden bezoekers werd bezocht. Tijdens het evenement werd op verschillende manieren aandacht besteed aan duurzaamheid, bijvoorbeeld aan duurzame maatregelen die aan de woning getroffen kunnen worden, duurzame energievoorziening, duurzaam vervoer of duurzaam voedsel.

Kort na 11 uur gaf wethouder Kees Schouten zaterdag het officiële startsein voor Samen voor Duurzaam. In zijn openingswoord benadrukte hij het belang dat de gemeente hecht aan duurzaamheid. ,,We hoeven daarbij niet meteen alle problemen voor de hele wereld op te lossen. Laten we klein beginnen, dichtbij huis, in onze eigen gemeente. Laten we daar met z'n allen de belangrijke eerste stap zetten door maatregelen te nemen waarmee we onze leefomgeving aantrekkelijk houden, ook voor onze kinderen en kleinkinderen.'' De boeiende lezing die RTL-weervrouw Helga van Leur aansluitend gaf sloot daar naadloos bij aan. Van Leur maakte inzichtelijk dat voortgaan op de huidige manier van consumeren ten koste gaat van de aarde en dat duurzaam handelen pure noodzaak is.

Samen voor Duurzaam vormde tevens het startsein van het zogenoemde project Koplopers. Verschillende inwoners in de gemeente zijn al ver gevorderd in het nemen van duurzame maatregelen. Zij hebben bijvoorbeeld zonnepanelen op hun woning of zelf hun energievoorziening grotendeels gerealiseerd. Deze ‘koplopers' gaven tijdens Samen voor Duurzaam presentaties over de maatregelen die ze hebben genomen om ook andere inwoners enthousiast te maken. Deze presentaties zijn door tientallen mensen bezocht.

Daarnaast stond op het Raadhuisplein een informatiemarkt met kramen van bedrijven die duurzame producten en diensten aanboden, zoals aanbieders van zonnepanelen, aannemers, installateurs en adviseurs op energiegebied. Ook lieten dealers van elektrische auto's en fietsen hun producten zien en gaf de afvalroadshow informatie over de wijze waarop afval het best gescheiden kan worden. Enkele winkeliers in het Mijdrechtse koopcentrum hadden speciale duurzame aanbiedingen. In het gemeentehuis serveerde kok David Hague duurzame hapjes en producten afkomstig uit het Groene Hart. Streekproducten werden gepresenteerd met informatie over waar je ze in De Ronde Venen kunt kopen. Een barista van Smit en Dorlas serveerde duurzame koffie, espresso en cappuccino en in de hal was een tentoonstelling te zien over de winning van energie in De Ronde Venen van vroeger tot nu en in de toekomst door Museum De Ronde Venen en NME-centrum De Woudreus.

Wethouder Kees Schouten kijkt tevreden terug op Samen voor Duurzaam. ,,Duurzaamheid is een speerpunt van het gemeentelijk beleid. De grote belangstelling voor Samen voor Duurzaam toont aan dat ook inwoners veel belang aan dit onderwerp hechten en er meer over willen weten om duurzamer te kunnen handelen. Dat vind ik hoopvol omdat we alleen gezamenlijk er voor kunnen zorgen dat ook onze kleinkinderen fijn in deze groene omgeving kunnen blijven wonen.''

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Samen voor Duurzaam trekt honderden bezoekers

Duurzaamheid is een onderwerp dat veel inwoners in de gemeente bezighoudt en waar veel inwoners meer over willen weten. Die conclusie kan getrokken worden na ‘Samen voor Duurzaam', dat zaterdag 24 november plaatsvond en dat door vele honderden bezoekers werd bezocht. Tijdens het evenement werd op verschillende manieren aandacht besteed … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: