VZOD/vdBoon laat belangrijke punten in Strijen

Geplaatst op: 27 november 2012

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen Ventura Sport uit Strijen op het programma. Deze tegenstander had evenals VZOD/vdBoon de eerste twee zaalcompetitiewedstrijden niet met winst kunnen afsluiten. Beide clubs wilden graag de rode lantaarn aan de ander laten. Helaas kon VZOD niet in haar sterkste opstelling in de Hoeksche Waard aantreden. Anika van Os (geblesseerd), Wouter Vermeulen (ziek) en Josine Verburg (weekendje weg) waren afwezig. Voor hen speelden: Sharon Uffelie, Barry van Limpt en Jessica Zijerveld . Het tweede team van VZOD had het goede voorbeeld gegeven door, voorafgaande aan deze wedstrijd, de reserves van Ventura Sport met 11-13 te verslaan.

Ventura Sport begon fel aan de wedstrijd en wist na 4 minuten spelen voor de eerste maal de korf te vinden. VZOD trok na 8 minuten de stand weer gelijk via een omdraaibal van Dineke Westerhof. Na 11 minuten stond de 1-1 stand nog steeds op het scorebord en leek de druk van de thuisploeg een beetje af te nemen. Maar schijn bedriegt en via onder andere een afstandsschot en een strafworp wist Ventura Sport een 4-1 voorsprong te nemen. Een gat van drie punten is in het korfbal, zeker in de zaal, geen onoverkomelijke achterstand. Dan is het wel zaak het duel op te zoeken en de strijd met de persoonlijke tegenstander aan te gaan.

De afgelopen drie wedstrijden hebben laten zien dat VZOD moeite heeft met fysiek sterke tegenstanders. Zeker in de zaal moet er verdedigend voldoende druk op de aanvallers van de tegenstander gezet worden zodat zij niet de tijd hebben om rustig tot schot te komen. De in deze fase opgelopen achterstand bleef gedurende de rest van de eerste helft in stand. Er werd met een 9-5 stand de kleedkamer opgezocht.

Meestal begint VZOD , gesteund door de aanwijzingen van trainer/coach Frits Visser, sterk aan de tweede helft . Echter niet deze wedstrijd. Na een doelpunt van de thuisploeg in de eerste minuut van het tweede bedrijf leek VZOD het spoor bijster te zijn. Er werd gespannen gespeeld, combinaties liepen niet en er was aanvallend onvoldoende dreiging. Hierdoor nam de ploeg uit Strijen langzaam maar zeker een onoverbrugbare voorsprong. Er waren 7 minuten gespeeld in de tweede helft toen er een 13-5 stand op het bord verscheen. Met nog 23 minuten te spelen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De verdere scores waren feitelijk voor de statistieken . Bij het laatste fluitsignaal van de scheidrechter was de stand 21-11. Een terechte maar wel enigszins geflatteerde over winning voor de thuisploeg. Deze nederlaag kwam niet voor rekening van de invallers, van de basisspelers haalde alleen Donja Passies haar normale niveau.

Aanstaande zaterdag ontvangen de Kudelstaarters in de eigen Proosdijhal KIOS. Deze ploeg staat met 2 punten net boven VZOD. Het ziet er naar uit dat VZOD dan weer in haar sterkste formatie aan kan treden. Ook de junioren konden, met een combinatie van spelers uit A1 en A2, niet de punten mee naar huis nemen. VZOD B1 liet weer zien dat er maar één plaats voor hen bestemd is, en dat is bovenaan. Achtereenvolgens werd gewonnen met 15-2, 12-4 en deze week 15-1. Ook de C1 en E1 liggen op koers zonder verliespunten. Alle uitslagen: Ventura Sport 1-VZOD 1 21-11 | Ventura Sport 2-VZOD 2 11-13 | Fluks 3-VZOD 3 15-16 | Avanti A3-VZOD A1 9-8 | VZOD B1-ZKV B2 15-1 | VZOD C1-KIOS C2 5-2 | VZOD C2-ESDO C2 8-11 | VZOD D1-Fiducia D2 7-4 | Helios D1-VZOD D2 12-0 | VZOD E1-Luno E3 0-0

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen Ventura Sport uit Strijen op het programma. Deze tegenstander had evenals VZOD/vdBoon de eerste twee zaalcompetitiewedstrijden niet met winst kunnen afsluiten. Beide clubs wilden graag de rode lantaarn aan de ander laten. Helaas kon VZOD niet in haar sterkste opstelling in de Hoeksche … Lees meer »