01 - Nooit Gedacht

Stichting LETS actief bezig met opzetten van ruil- en deelkring


Geplaatst op: 27 november 2012

Het team van de stichting LETS Uithoorn is al een poosje actief bezig met het opzetten van een ruil- en deelkring hier in het dorp. Het streven is, om in de eerste maanden van 2013 van start te gaan, onder de naam de Ruilplaats.
De crisis noodt tot steeds meer bezuinigingen, zowel door overheid als burgers, maar gelukkig zijn er ook oude en nieuwe manieren om elkaar te helpen. Zo (her)ontdekken mensen dat het leuk is om te ruilen en delen en dingen samen en voor elkaar te doen.

Op het internet zijn steeds meer sites te vinden die in die mogelijkheid willen voorzien. Zo is ons team in bespreking met Peerby, een nieuw initiatief.
Op website Peerby.nl kan je spullen lenen en huren door rond te vragen in je eigen buurt. Peerby bevordert zo het contact in buurten; buren leren elkaar beter kennen. Het Is goed voor je portemonnee; je hoeft minder uit te geven aan spullen en de spullen die je koopt gebruik je efficiënter. En ook nog eens duurzaam, want maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen. Wie wordt hier nou niet blij van!

Maar hoe mooi ook de mogelijkheden van een website, de stichting wil ook nadrukkelijk toegankelijk zijn voor diegenen die (nog) niet online zijn. We denken aan een web van spreekuren en muurkranten, gelinkt aan de website.
Al met al is er nog een hoop te doen voor we kunnen functioneren en we kunnen nog versterking van het team gebruiken. Geïnteresseerden worden hartelijk uitgenodigd contact te zoeken via ruilplaatsuithoorn@gmail.com  of de vrijwilligerscentrale: 06-20730223

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stichting LETS actief bezig met opzetten van ruil- en deelkring

Het team van de stichting LETS Uithoorn is al een poosje actief bezig met het opzetten van een ruil- en deelkring hier in het dorp. Het streven is, om in de eerste maanden van 2013 van start te gaan, onder de naam de Ruilplaats.De crisis noodt tot steeds meer bezuinigingen, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: