De Vinken 2 pakt punten

Geplaatst op: 27 november 2012

In de aanval begonnen: Jasper van Peursem, Stefan Oussoren, Helene Kroon en Nelly Huizinga. In de verdediging: Rutger Woud, Ronald Mul, Joyce Kroon en Roosmarijn Mooij.
Na een flitsende start kon in de eerste aanval al na vijftien seconden de 1-0 opgeschreven worden. Een afstandsschot van Helene Kroon brak de wedstrijd open. Met een strakke verdediging en een enthousiaste aanval, wist de thuisploeg makkelijk uit te lopen naar een 7-0 voorsprong. Via tweemaal Stefan Oussoren en Rutger Woud, en eenmaal Nelly Huizinga en Joyce Kroon. Daarna was het tijd voor het eerste doelpunt van ODO 3. Vanaf de 2.5 meter lijn werd een strafworp verzilverd. Het slotakkoord voor rust was voor Jasper van Peursem, die de ruststand naar een mooie 9-1 voorsprong tilde.

Na een korte en positieve speech van coach Dirk van der Vliet werd de ploeg het veld weer ingestuurd. De opdracht was simpel, lekker doorkorfballen en vooral positief blijven naar elkaar, ook als het iets minder gaat lopen. Met nog acht doelpunten in de tweede helft voor de Vinkeveense equipe, werd het grootste verschil neergezet op 17-5. De thuisploeg liet zien over meerdere schijven te kunnen scoren, tweemaal via Roosmarijn Mooij en Nelly Huizinga en eenmaal via Rutger Woud, Joyce Kroon, Jasper van Peursem en Stefan Oussoren.
Het einde van de wedstrijd was voor ODO, dat het in de laatste vijf minuten opnam tegen een compleet Vinken juniorenvak. Er kon niet genoeg weerstand meer worden geboden en de gasten wisten de score nog op te trekken naar 17-10.

Het momenteel ongesponsorde tweede team van De Vinken treedt volgende week aan in Delft tegen DES 3. Daar wil het team een net zo'n goede prestatie neerzetten als deze week. Hopelijk zal dit leiden tot spektakel en opnieuw twee punten voor de Vinkeveners.

Na een tweetal goede wedstrijden in de voorbereiding op het zaalseizoen, begon de competitie voor de Vinkenreserves toch een stukje minder florissant. Na een nipt verlies tegen Dijkvogels 3 en een nog mindere wedstrijd tegen Fluks 2 was afgelopen zaterdag ODO 3 uit Maasland de volgende tegenstander. In de aanval … Lees meer »