HVM niet op dreef

Geplaatst op: 27 november 2012

Heerhugowaard maakte vanaf het begin duidelijk dat het voor de winst wilde gaan, met veel inzet. Al in de eerste minuut moest keeper Redmar Stienstra gestrekt naar de hoek om een doelpunt te voorkomen. Tien minuten lang stond HVM flink onder druk. De eerste strafcorner viel pas na 13 minuten, voor HVM, maar de Mijdrechters benutten die niet. In de 24e minuut verrichtte Stienstra een redding waarbij de aanvaller ten val kwam. De scheidsrechter zag er een strafbal in, die werd benut, 1-0. Met rommelig spel kwamen er daarna nog kansen voor beide partijen. In de laatste minuut voor rust moest Stienstra ver zijn doel uit om buiten de cirkel een doorbraak onschadelijk te maken. Vlak daarna kreeg Mats Kaas een goede kans aan de andere kant van het veld. Kaas speelde met een speciale bescherming om zijn vinger, die hij twee weken geleden in de wedstrijd tegen Scoop Delft had gebroken.

De tweede helft begon met een incident, aanvoerder en coach van HVM kregen een groene kaart omdat HVM een minuut later op het veld kwam dan de tegenstander. De scheidsrechters waren scheutig met kaarten voor HVM, vier groene en een gele, tegen niet één voor de thuisclub. Het kwam hun overwicht niet ten goede. In de tweede helft was HVM de sterkere ploeg, maar de combinaties liepen vaak niet goed. Voor de goal van Heerhugowaard werd het regelmatig gevaarlijk, maar de HVM-aanvallers misten scherpte en de keeper greep een aantal keer goed in.
Er was een curieus moment, toen het spel moest worden stilgelegd omdat een van de doelen omwoei. Na 20 minuten leverden twee strafcorners van HVM weer geen doelpunten op. Vlak daarna kreeg Heerhugowaard een vrije kans, maar ook die werd niet benut. Halverwege de tweede helft moest een speler van Heerhugowaard met een knieblessure van het veld. Even later kreeg HVM-verdediger Martijn Hensbroek een stick in zijn gezicht en kon niet verder spelen. Controle in het ziekenhuis, na de wedstrijd, gaf gelukkig aan dat de blessure niet ernstig was.

De wedstrijd eindigde spectaculair. In de 29e minuut soleerde Casper Wilmink langs een aantal verdedigers en de keeper, en tikte beheerst de bal in het lege doel, 1-1. Meteen daarna creëerde Heerhugowaard een goede kans, die Stienstra nog kon keren, maar een minuut later was hij kansloos: 2-1. HVM liet het hoofd niet hangen en maakte direct gelijk. Zwaar onder druk gezet door Mats Wissink werkte een verdediger een harde inzet van Daniel de Graaf in eigen doel.
Beide teams bleven nog gaan voor de winst, wat nog enkele kansen opleverde, maar het bleef 2-2. De schade voor HVM bleef beperkt omdat naaste concurrenten Hoeksche Waard en Abcoude tegen elkaar gelijk speelden, maar het gelijke spel werd gevoeld als een nederlaag. Casper Slot werd aan Mijdrechtse kant man van de match.

Zondag speelde HVM uit tegen Heerhugowaard. Op het winderige en sfeerloze veld konden de Mijdrechters hun draai niet vinden en kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel, waarvoor nog hard moest worden gevochten. Voor het publiek was het een spannende wedstrijd. Heerhugowaard maakte vanaf het begin duidelijk dat het voor … Lees meer »