Spanning tot de laatste minuut bij De Vinken A3

Geplaatst op: 26 november 2012

Zaterdag 24 november moest De Vinken A3 de strijd aan gaan met de Weidevogels A2 uit Bleiswijk.
Direct na het fluitsignaal werd duidelijk hoe de Weidevogels wilden spelen. Fel verdedigen, lichamelijk contact was toegestaan en agressief aanvalsspel. Voor De Vinken is dat wel even wennen, aangezien zij meestal wat aan de lieve kant zijn en het liever zoeken in leuke combinaties en slimme ballen.

Het begin is voor De Vinken. Al vrij snel wordt een wegtrekbal benut door Kevin van Vliet. Vervolgens een afstandsschot van Jorn Claassen en twee afstandsschoten van Gideon Leeflang.
Na twintig minuten te hebben gespeeld staat het 0-4 in het voordeel van De Vinken. Op dat moment kwam ook het kantelpunt in de wedstrijd. De Vinken komt teveel onder de indruk van de tegenstander. De junioren zochten de goede kansen niet helemaal op, er werd soms wat dom gespeeld en simpele ballen werden gemist. De volgende zes minuten waren dan ook voor Weidevogels, waar de dames gingen scoren tot 3-4.
In de laatste minuut van de rust scoorde Gideon Leeflang nog een keer via een prachtige kans onder de korf (na misleiding van zijn tegenstander) en in de laatste seconde voor rust scoorde een Weidevogels dame de 4-5 russtand via een afstandschot.

De tweede helft zou heel pittig worden. Beide teams hielden elkaar keurig in evenwicht en kwamen om en om op voorsprong. Treffers van Dorien Verbruggen, Brit Augustin, Gideon Leeflang en Kevin van Vliet leverden een 6-8 tussenstand op. Daarna werd Weidevogels ietsje sterker. Toch herpakten de Vinkenjunioren zich op 9-8 en tot 12-12 met Vinkentreffers van Jorn Claassen, Mila Kroon, Kevin van Vliet en Gideon Leeflang bleven de teams in balans.
Dan komt de laatste slopende minuut. De Vinken is helaas niet koel genoeg en Weidevogels blijft zuiver. Opnieuw via een afstandsschot wordt het vonnis geveld. De Vinken A3 moet met een teleurstellend verlies naar huis, het is uiteindelijk 13-12.

Zaterdag 24 november moest De Vinken A3 de strijd aan gaan met de Weidevogels A2 uit Bleiswijk. Direct na het fluitsignaal werd duidelijk hoe de Weidevogels wilden spelen. Fel verdedigen, lichamelijk contact was toegestaan en agressief aanvalsspel. Voor De Vinken is dat wel even wennen, aangezien zij meestal wat aan … Lees meer »