02 - Senior  sportief actief 2e week

De Vinken A1 te sterk voor Top A3


Geplaatst op: 26 november 2012

Voor De Vinken A1 stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen TOP/Wereldtickets A3 op het programma,
Die dag spelen de junioren van De Vinken zonder hun beste speelster Emese Kroon, omdat die zou meespelen in het vlaggenschip. Donderdag kwam er nog een blessuregeval van Femke Kamminga bij, maar gelukkig was Nele Peijnenburg bereid om mee te spelen. Youngster Levy Kroon mocht de bank warm houden in geval van nood.

De Vinken A1 begint sterk en overrompelt de tegenstander compleet. De eerste score voor de equipe van makelaardij Witte is van Mark de Haan 1-0. Pascal Hoogeboom brengt met een kansje de stand op 2-0. TOP/wereldtickets had weinig in te brengen tegen het felle en fanatieke spel van De Vinken. De Vinkeveners jaagden de tegenstanders flink op en dat resulteerde in veel balwinst.

Het tweede aanvalsvak had het aanvallend wat moeilijker maar kwam uiteindelijk toch tot scoren door een afstandsschot van aanvoerder Jelle Mul. TOP/Wereldtickets kon iets terug doen in de score: 3-1, maar De Vinken bleef goed uitverdedigen en dat leverde bij de middenlijn balwinst op. Pascal Hoogeboom onderschepte de bal en leverde een goeie pass af op de vrijstaande Robin van der Vliet: 4-1.
De thuisploeg liet leuk korfbal zien, er waren diverse mooie acties en dat leverde zo nu en dan ook een doelpunt op. De bekeken spelende Danielle Gijsen kon met een paar kansjes rond de paalzone de stand naar 6-1 tillen.
Het kan bijna niet meer fout gaan voor de Vinkeveense formatie van de trainer-coaches Ellen Stokhof en Marcel st Nicolaas. Zeker niet toen Robin van der Vliet haar tweede doelpunt van de dag maakte via een afstandsschot: 8-1. De ruststand zou op 9-3 komen omdat Jelle Mul nog een afstandsschot raak knalde.

Na de rust kwam de Witte-equipe wat minder sterk uit de startblokken en TOP/Wereldtickets greep voorzichtig de kans om iets terug te doen: 9-4. De Vinken pikte al snel de draad weer op en zette verschillende gevaarlijke aanvallen op. Een mooie actie van Mark de Haan ging doeltreffend raak en er volgden nog vele andere leuke kansen. Met dit spel kan De Vinken A1 misschien wel van betekenis zijn voor de bovenste plekken op de ranglijst. In de laatste tien minuten kon de thuisploeg nog verder uitlopen via treffers van Danielle Gijsen, Robin van der Vliet en Mark de Haan: eindstand 15-7.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken A1 te sterk voor Top A3

Voor De Vinken A1 stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen TOP/Wereldtickets A3 op het programma, Die dag spelen de junioren van De Vinken zonder hun beste speelster Emese Kroon, omdat die zou meespelen in het vlaggenschip. Donderdag kwam er nog een blessuregeval van Femke Kamminga bij, maar gelukkig was Nele … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: