Verdiende winst voor Argon

Geplaatst op: 26 november 2012

In het Westland kwam Argon tot een verdiende zege in een wedstrijd, die voor een groot deel onder invloed stond van de dwars over het veld waaiende stormwind. Menig bal kreeg te veel vaart mee of waaide plots terug, gelukkig was de wind bij de treffers niet echt bepalend, zodat het niet de factor geluk was die de eindstand bepaalde.
Waar verwacht werd, dat Westlandia fel van leer zou trekken, bleek het Argon dat in de openingsfase het spelbeeld bepaalde en minder last leek te hebben van de omstandigheden. Behoorlijk voetbal leverde mogelijkheden op voor Joey van Ede (die ditmaal zijn seizoensdebuut mocht maken bij de blauw-witten) die zijn inzet door doelman Leerdam gestopt zag worden, en voor Rob Overvliet, die na een afgeslagen hoekschop vanaf de rand van het strafschopgebied mocht aanleggen, maar zijn schot naast het doel zag belanden.

Na het eerste kwartier kwam Westlandia wat meer aan voetballen toe, zonde dat dit tot veel gevaar leidde, de meeste voorzetten bleken te veel snelheid mee te krijgen. Na een klein half uur was er de eerste doelkans, toen spits Olsthoorn zich langs Wilco Krimp wist te wurmen, maar de inzet in de korte hoek werd prima gepakt door doelman Romero Antonioli. Enkele minuten later had de doelman het geluk mee toen hij door een terugspeelbal van Rob Overvliet in de problemen kwam, zijn trap om de bal op te ruimen belandde tegen de rug van Groen, waarna de bal met een boog net naast het doel terecht kwam. Kort voor de rust was Olsthoorn in beeld, toen hij bij een terug gelegde bal over het leer heen trapte en zo een mogelijkheid teniet deed, terwijl Wilco Krimp in de laatste minuut voor de thee een scherpe voorzet van Keijzer nog net op tijd uit het doelgebied op kon ruimen.

Na rust startte Argon eigenlijk net als in deel een van de wedstrijd, maar ditmaal leverde het overwicht wel de nodige kansen en rendement op. Als eerste was er een actie van Jocelino de Sa, in het veld gekomen voor de geblesseerde Dion Gerritsen, die de bal keurig in de voeten van Jorn van Lunteren plaatste, maar doelman Leerdam kon de inzet met de voet keren. Ook was de doelman de winnaar in een rechtstreeks duel met Patrick Lokken, maar in minuut 56 was de openingstreffer voor Argon toch een feit: na een ingooi op de linkervleugel werd de bal in de breedte naar Lorenzo Lassooij gespeeld, die zich niet bedacht en vanaf ruim 20 meter de bal in de uiterste hoek langs de vergeefs uitvallende Leerdam wist te jagen, 0-1. De thuisploeg was het na deze tegentreffer even kwijt en al snel werd de voorsprong van Argon uitgebreid. Na een dieptepass van Rob Overvliet kwam Houssain el Zeryouh langs zijn tegenstander, maar zijn schot eindigde weer op de voet van de doelman, die nu echter de bal met een boog voor de voeten van Jorn van Lunteren zag belanden. Met een geplaatste bal binnenkant rechtervoet in de uiterste hoek stond de 0-2 in het boekje van de scheidsrechter. Deze voorsprong was voor de ruim meegereisde supportersgroep aanleiding om het feestje op de staantribune vast te laten beginnen zonder de steun aan het elftal te verminderen, wat het geheel zeker ten goede kwam.

De thuisploeg probeerde in het laatste deel van de wedstrijd met de moed der wanhoop het tij nog te keren, maar het aantal verkeerde passes aan de zijde van Westlandia maakte het onmogelijk om tot echt pressievoetbal te komen. Daarnaast gaf de achterhoede van Argon bitter weinig weg, zodat slechts bij enkele rommelige situaties op de rand van het strafschopgebied een schotpoging te noteren was. Romero Antonioli hoefde niet tot grootse daden te komen, om bij deze pogingen als winnaar tevoorschijn te komen.

Zo werd een uiterst nuttige en verdiende zege behaald, iets wat in de historie van deze onderlinge ontmoetingen in Naaldwijk niet al te vaak eerder was voorgekomen. Argon stijgt naar de vijfde positie en krijgt zondag in een rechtstreeks duel met koploper Kon. HFC de kans om de achterstand kleiner te maken. Een topper dus, die echter eerst wordt voorafgegaan door de even zo belangrijke bekerwedstrijd tegen De Vecht, dinsdagavond 20.00 uur aan de Hoofdweg.

In het Westland kwam Argon tot een verdiende zege in een wedstrijd, die voor een groot deel onder invloed stond van de dwars over het veld waaiende stormwind. Menig bal kreeg te veel vaart mee of waaide plots terug, gelukkig was de wind bij de treffers niet echt bepalend, zodat … Lees meer »