Atlantis E2 wint van gelijkwaardig De Vinken E2

Geplaatst op: 26 november 2012

Afgelopen zaterdag 24 november speelde Atlantis E2 tegen streekgenoot De Vinken E2. Na de warming-up van trainers Tamara en Jonathan waren de meiden klaar voor de wedstrijd. Het was Tessa haar beurt om de eerste helft reserve staan. De Vinken waren sterk maar bij de aanvallen werd er goed verdedigd door de ploeg uit Mijdrecht en dus kreeg de thuisploeg weinig kansen. Esmee kreeg een grote kans, maar de bal rolde van de korf af. Ook Sanne kreeg een schietkans, maar deze ging over.
Daarna gooide Esmee de bal naar Maud die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte; 0-1. Maud kreeg nog een kans, maar die werd prima verdedigd door De Vinken. Vervolgens schoot Esmee over de korf. Geen doelpunt dus, maar er was duidelijk meer balbezit voor Atlantis. De meiden gooiden goed naar elkaar over en de volgende doorloopbal gooide Maud erin; 0-2.
De Vinken E2 kwam sterk terug en nam de wedstrijd over. De ploeg uit Vinkeveen maakte de 1-2 en al snel ook de 2-2. Deze teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd! Weer een kans voor De Vinken en de 3-2 was een feit. Toch bleven de meiden van Atlantis doorvechten; Lisette speelde de bal naar Sanne, zij gooide hem naar Maud en net voor de rust scoorde Maud de 3-3.

De tweede helft maakte Esmee plaats voor Tessa. Het begon rustig en de meiden namen veel tijd voor overleg, waardoor het spel een beetje stil lag. Na een tijdje gooide Tessa de bal van de ene helft helemaal naar de andere kant, recht in de handen van Maud en zij maakte de 3-4.
De thuisploeg liet dit niet op zich zitten en nam revanche 4-4. Vervolgens wist Lisette een kans voor de tegenstander tegen te houden door goed te verdedigen. Tessa kreeg een goede mogelijkheid om de 4-5 te maken, maar haar schot ging over. Direct daarna wist zij alsnog de 4-5 te scoren.
Het volgende doelpunt volgde op een worp van Maud naar Tessa, zij maakte ook de 4-6. Niet lang daarna blesseerde zij haar linkervoet, maar gelukkig kon ze verder spelen. Sanne kreeg de bal aangespeeld door Lisette, maar de bal wilde niet in de korf. Tessa kreeg ook nog een kans en zij bracht de stand op 4-7. De Vinken E2 gaf zich niet gewonnen en bleef proberen. Uiteindelijk scoorde zij het welverdiende doelpunt en kwam de eindstand op 5-7. Het was een leuke sportieve wedstrijd om naar te kijken, goed gedaan!

Afgelopen zaterdag 24 november speelde Atlantis E2 tegen streekgenoot De Vinken E2. Na de warming-up van trainers Tamara en Jonathan waren de meiden klaar voor de wedstrijd. Het was Tessa haar beurt om de eerste helft reserve staan. De Vinken waren sterk maar bij de aanvallen werd er goed verdedigd … Lees meer »