Atlantis 4 kan doelpuntenmachine van Ekva niet stoppen

Geplaatst op: 26 november 2012

Afgelopen zaterdag 24 november speelde het door Florist gesponsorde Atlantis een thuiswedstrijd tegen Ekva 5. Atlantis kende deze ploeg al van het veldseizoen, toen werd er met 7-16 verloren. Ekva stond dus bekend als een ploeg die makkelijk tot scoren kon komen, daarom werd voor aanvang van de wedstrijd al benadrukt dat er strak verdedigd moest worden. Op die manier kon Atlantis mogelijk zand in de doelpuntenmachine strooien.
Atlantis begon met in de aanval: Niels Reurings, Sjors Warmer, Nancy Kroese en Saskia Kraan. De verdediging werd deze week gevormd door: Thomas Boogaard, Maarten van Diemen, Ilona Pauw en Lisanne Reurings.

De eerste helft werd sterk begonnen. Het werd al snel duidelijk dat het een behoorlijk doelpuntrijke wedstrijd zou gaan worden, want allebei de teams konden het gat van de korf redelijk gemakkelijk vinden. Helaas lukte het de Almeerse ploeg iets beter dan het team uit Mijdrecht, waardoor die laatste lange tijd tegen een achterstand van zo'n twee doelpunten aankeek. Hoewel verdedigend goed geprobeerd werd om het Ekva zo moeilijk mogelijk te maken, vielen de doelpunten van de bezoekers erg makkelijk en van alle afstanden.

Tegen het einde van de eerste helft werd het verschil daarom nog wat groter: er werd gerust met een stand van 4-9.
Ondanks de achterstand was Atlantis in de rust erg positief. Er werd goed gespeeld. De aanvallen werden goed opgezet en er waren kansen genoeg. Verdedigend wilde het team nog meer druk proberen te geven om te voorkomen dat Ekva nog meer uit zou lopen. Hiervoor zou er ook onderling goed gecoacht moeten worden. ‘De goede lijn van de eerste helft doortrekken' was het devies, iets waar het vierde team van Atlantis in eerdere wedstrijden nog wel eens moeite mee had.
Vol goede moed stapte de Florist equipe dan ook het veld weer in voor de tweede helft. Manon van Scheppingen kwam het veld in voor Lisanne Reurings. Dit keer lukte het eindelijk om in de tweede helft op hetzelfde niveau door te gaan als in de eerste. De aanvallen werden nog steeds goed uitgespeeld en er vloeiden vele kansen uit voort. In de verdediging werd de tegenpartij zo min mogelijk ruimte gegeven om te schieten. Toch bleef ook nu het scorend vermogen van Atlantis achter bij dat van Ekva. Het aantal kansen van beide ploegen was min of meer gelijk, maar Ekva wist gewoon meer ballen door het mandje te krijgen. Dit alles zorgde ervoor dat het eindsignaal klonk bij een stand van 9-18.
Hoewel er verloren is, kijkt Atlantis 4 toch tevreden terug op een goed gespeelde wedstrijd waarin niemand het hoofd liet hangen. Er werd gevochten voor elkaar en voor de doelpunten. Het team is er dan ook van overtuigd dat de overwinning niet lang op zich zal gaan laten wachten.
De eerstvolgende thuiswedstrijd van Atlantis 4 is op 8 december. Dan zal in sporthal De Phoenix aan de Hoofdweg gespeeld worden tegen Asonia 1. De wedstrijd begint om 17:50 uur en uiteraard bent u van harte uitgenodigd om deze jonge, enthousiaste ploeg aan te komen moedigen en naar de overwinning te helpen.

Afgelopen zaterdag 24 november speelde het door Florist gesponsorde Atlantis een thuiswedstrijd tegen Ekva 5. Atlantis kende deze ploeg al van het veldseizoen, toen werd er met 7-16 verloren. Ekva stond dus bekend als een ploeg die makkelijk tot scoren kon komen, daarom werd voor aanvang van de wedstrijd al … Lees meer »