02 - Senior  sportief actief 2e week

Berry Torenvliet uit Vinkeveen naar het Wereldkampioenschap karting in Portugal


Geplaatst op: 23 november 2012

Berry Torenvliet neemt deel aan de Rotax Max Grand Finals in Portugal, waarin meer dan 270 coureurs uit 50 verschillende landen uitkomen. De talentvolle karter uit Vinkeveen kende een ijzersterk raceseizoen en werd daarvoor beloond met uitzending naar het Wereldkampioenschap Rotax Max, dat wordt gehouden op het geweldige racecomplex van Portimão. Torenvliet plaatste zich door zijn goede optredens in het Benelux-kampioenschap, waarin de rijder van Torenvliet Motorsport de titel greep in de klasse Rotax Max senioren. Dat leverde hem de felbegeerde ‘ticket' naar het WK op. Berry Torenvliet komt uit voor Team Netherlands en is trots om de eer van Nederland te mogen verdedigen: "Dit is waar we het allemaal voor doen. Je werkt het hele jaar er naar toe en dan is het gaaf dat we ons hebben geplaatst en naar de WK gaan!"

De weg naar dit ultieme doel verliep via de Benelux-kampioenschap (BNL): "Het eerste raceweekend ging redelijk maar niet super. De tweede ronde op Ostricourt won ik. Ook tijdens de derde ronde won ik op zaterdag tweemaal en dat was voldoende voor de titel. Belangrijker was echter het ticket voor het WK. Daar deden we het allemaal voor. We hebben het verdiend, na het pechjaar 2011 ben ik heel blij dat het ditmaal wel gelukt is. Ik wil de volgende mensen bedanken voor hun steun: Desigual, Dick de Boer, mijn monteur William en het Torenvliet Yamaha Centre."

De Rotax Max Grand Finals bestaan uit kwalificaties, series en als Torenvliet deze door komt dan wacht op zaterdag 1 december de Grand Finale. "Ik kijk er dan ook enorm naar uit. Ik voel geen stress maar heb er juist heel veel zin in en ik wil genieten van het racen en alles er omheen. We zullen wel zien waar het schip strandt, we doen gewoon ons best zoals altijd. Ik hoop op een top-10 klassering, dat zou moeten kunnen..."

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Berry Torenvliet uit Vinkeveen naar het Wereldkampioenschap karting in Portugal

Berry Torenvliet neemt deel aan de Rotax Max Grand Finals in Portugal, waarin meer dan 270 coureurs uit 50 verschillende landen uitkomen. De talentvolle karter uit Vinkeveen kende een ijzersterk raceseizoen en werd daarvoor beloond met uitzending naar het Wereldkampioenschap Rotax Max, dat wordt gehouden op het geweldige racecomplex van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: