001 - Homan Zonnepanelen

Henneppanden aan Productieweg in Mijdrecht gesloten


Geplaatst op: 22 november 2012

In opdracht van burgemeester Divendal zijn woensdag 21 november de panden aan de Productieweg 20 en 22 in Mijdrecht voor een half jaar gesloten. In de panden zijn respectievelijk 690 en 511 hennepplanten aangetroffen evenals goederen die met hennepteelt te maken hebben.

Uit onderzoek en de hoeveelheid aangetroffen hennepplanten blijkt dat de panden een rol vervullen in de (georganiseerde) hennephandel. Ook bleek bij een controle van het pand dat de meterkast was uitgebrand, waarschijnlijk ook een gevolg van de hennepteelt. Met de teelt was daarmee niet alleen de openbare orde in het geding, maar ook de openbare veiligheid. Op basis van deze bevindingen heeft burgemeester Divendal besloten de panden aan de Productieweg 20 en 22 voor zes maanden te sluiten. Dit is ingegaan per 21 november 2012.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de burgemeester over gaat tot sluiting van panden nadat was geconstateerd dat daar grote hoeveelheden hennepplanten werden gekweekt en/of gedroogd. In augustus zijn twee panden aan de Constructieweg voor zes maanden gesloten nadat daar een flinke hoeveelheid hennep was aangetroffen. Op basis van artikel 13b van de Opiumwet is de burgemeester gerechtigd een pand voor een bepaalde periode te sluiten als het voor, bijvoorbeeld, hennephandel wordt gebruikt. De sluiting van vier panden in een half jaar tijd zijn voor de burgemeester aanleiding geweest om specifieke beleidsregels op te stellen. Daarin wordt beschreven hoe en wanneer hij van zijn bevoegdheid om de henneppanden te sluiten gebruik zal maken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Henneppanden aan Productieweg in Mijdrecht gesloten

In opdracht van burgemeester Divendal zijn woensdag 21 november de panden aan de Productieweg 20 en 22 in Mijdrecht voor een half jaar gesloten. In de panden zijn respectievelijk 690 en 511 hennepplanten aangetroffen evenals goederen die met hennepteelt te maken hebben.Uit onderzoek en de hoeveelheid aangetroffen hennepplanten blijkt dat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: