001 - Escaperoom aglemeen

Rode Kruis zet ouderen in het zonnetje


Geplaatst op: 21 november 2012

AALSMEER - Ruim dertig ouderen hebben zaterdag 17 november genoten van een Tafeltje Dekje-dag in de Historische Tuin in Aalsmeer. Op deze dag zijn zij door het Rode Kruis Aalsmeer in het zonnetje gezet. Het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer & Uithoorn hielp hierbij door de ouderen te verwennen met koffie, advocaat en lekkere versnaperingen. Rode Kruis vrijwilliger Jurgen Rupschus: 'De ouderen eten thuis vaak in hun eentje een maaltijd van Tafeltje Dekje. Nu wilden wij ervoor zorgen dat zij samen een leuke dag hebben op een unieke locatie met lekker eten. Zij verdienen het ook om in het zonnetje te worden gezet.'

Nadat de koffie, advocaat en versnaperingen waren genuttigd, namen de gasten plaats in het veilinghuis van de Historische Tuin. Hier deden zij mee aan een ouderwetse veiling op de originele veilingklok uit 1930. Iedereen deed fanatiek en enthousiast mee aan de veiling. Als volleerde bloemenhandelaars wisten zij allemaal een plant te bemachtigen.

Heerlijk diner
Het menu bestond uit roomsoep met garnalen, een kipgericht en als toetje tiramisu. Onder het heerlijke eten werd gezellig met elkaar gepraat. De vrijwilligers van het Jongeren Rode Kruis deelden het eten en het drinken uit. Het eten was verzorgd door cateraar Jan Alderden.

Bijzonder en gezellig
De ouderen spraken veel waardering uit voor het Rode Kruis en gingen met een goed gevulde maag en een plant opgetogen huiswaarts. 'Ik kom niet zo vaak buiten de deur, dus dit was bijzonder en erg gezellig!', aldus één van de ouderen.

Help mee!
Voor komende activiteiten zoekt het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer & Uithoorn nog scholieren en jongeren die zich vrijwillig willen inzetten om mensen te helpen. Wil jij helpen bij activiteiten voor ouderen of mensen met een verstandelijke beperking, of wil je meer informatie? Mail dan naar jongerenrodekruis@hotmail.nl, kijk op www.facebook.com/JongerenRodeKruis, of volg @jjrodekruis op twitter.

Jeroen Heimeriks en Jurgen Rupschus

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rode Kruis zet ouderen in het zonnetje

AALSMEER - Ruim dertig ouderen hebben zaterdag 17 november genoten van een Tafeltje Dekje-dag in de Historische Tuin in Aalsmeer. Op deze dag zijn zij door het Rode Kruis Aalsmeer in het zonnetje gezet. Het Jongeren Rode Kruis Aalsmeer & Uithoorn hielp hierbij door de ouderen te verwennen met koffie, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: