02 - Senior  sportief actief 2e week

G-hockeyers doen het goed


Geplaatst op: 19 november 2012

Zaterdag vond de derde ronde van de G-hockeycompetitie plaats bij HVM. Deze zou begin oktober worden gespeeld, maar toen stond het veld blank en werden de wedstrijden afgelast. Nu ging het wel door en was het lekker gezond weer.

Deze competitie vindt plaats in vijf speelrondes, die telkens door een andere club worden georganiseerd. Naast HVM zijn dit Athena, Bloemendaal, Alliance, Myra en Alkmaar/Hoorn.

De dag begon met een gezamenlijke warming-up met muziek. Daarna speelde elk team twee wedstrijden, dik ingepakt, want het was koud. De scheidsrechters moesten soms goed kijken wie in welk team speelde, door de verschillend gekleurde jassen en trainingspakken. Tussen de twee speelrondes moest iedereen ook even opwarmen in het clubhuis.

Mijdrecht won de eerste wedstrijd met 7-2 van Bloemendaal. Al binnen vijf minuten kwam HVM met 3-0 voor. Daarna is het verplicht om drie keer over te spelen. Nog voor rust scoorde ook Bloemendaal. Dit was het eerste doelpunt dat Bloemendaal deze competitie maakte tegen HVM, dus de spelers waren ontzettend blij. De tweede wedstrijd van Mijdrecht was tegen Myra. Het werd 9-5. Hierdoor blijft HVM op de eerste plaats in de poule. Deze competitie werd, zoals altijd, afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Bianca Fernhout, coördinator G-hockey van HVM, vertelt: "Op zo'n dag zie je weer hoe veel plezier ook deze kinderen aan een teamsport beleven. Je ziet ze ook per wedstrijd groeien. We zijn blij dat er bij HVM genoeg vrijwilligers zijn om dit mogelijk te maken, want de begeleiding is intensiever dan bij reguliere teams." Om daar nog aan toe te voegen, dat alle teams zijn uitgenodigd voor het Tweede HVM G-hockey Wintertoernooi, op 10 februari in sporthal De Phoenix.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

G-hockeyers doen het goed

Zaterdag vond de derde ronde van de G-hockeycompetitie plaats bij HVM. Deze zou begin oktober worden gespeeld, maar toen stond het veld blank en werden de wedstrijden afgelast. Nu ging het wel door en was het lekker gezond weer. Deze competitie vindt plaats in vijf speelrondes, die telkens door een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: