VZOD schiet na rust tekort

Geplaatst op: 19 november 2012

Afgelopen zaterdag speelde VZOD haar eerste thuis-korfbalwedstrijd van dit zaalseizoen (nog steeds zonder de geblesseerde Anika van Os) in de Proosdijhal tegen RDZ. Na de valse start van vorige week een goede mogelijkheid om dit uitduel te doen vergeten en door te gaan waar het in de veldcompetitie gebleven was. Een prachtige doorloopbal van Josine Verburg zette VZOD gelijk op het goede spoor. Meteen daarna werd de gelijkmaker gescoord. Na een doelpuntloze periode waarin de vizieren van beide ploegen niet op scherp stonden stond er na een kwartier pas een 2-2 op het scorebord. De volgende vijf minuten vielen de treffers als rijpe appelen. In een mum tijd stond het dan ook 5-5. De beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe, alhoewel de verdediging van VZOD er bij tijd en wijle wel wat onzeker uitzag. Toch was het Donja Passies die met haar tweede goal het team van trainer/coach Frits Visser aan de leiding bracht: 6-5.

Toen vlak voor de rust Verburg de Kudelstaartse korfballers op een 7-6 voorsprong zette, leek VZOD met een goed gevoel de rust op te zoeken. Niets was helaas minder waar, want in de laatste seconden van de eerste helft werden er nog twee tegentreffers toegestaan: 7-8. Er hoefde echter geenszins gewanhoopt te worden, in de zaal kan de stand in korte tijd weer makkelijk omslaan. Van afstand deden de beide teams zich na de rust beurtelings gelden en stond het na acht minuten, door treffers van Verburg en Nils van Os: 9-9. Alles lag nog steeds open, maar een fase waarin de Kudelstaarters RDZ in de verdediging te veel ruimte gaven en aanvallend zelf geen potten konden breken, liepen de gasten uit Zeist uit naar een comfortabele 10-16 voorsprong. VZOD gaf zich echter nog niet gewonnen en door hard te werken werd het 12-16. Martijn Vervark liep inmiddels al geruime tijd warm, maar werd pas de laatste vijf minuten ingebracht. Hij versierde met zijn ervaring gelijk een strafworp waardoor Verburg vanaf de strafworpstip haar vijfde treffer kon maken: 13-16. Het inbrengen van Vervark bracht ook bij zijn teamgenoten schijnbaar het vertrouwen en de overtuiging weer terug, maar deze opleving kwam helaas te laat. De wedstrijd was gespeeld en op 14-18 floot de goed leidende scheidsrechter Doelman voor het laatst. Geen man overboord, de competitie is nog jong en er zijn nóg twee teams die nog geen punten gehaald hebben. Eén van deze twee is Ventura Sport uit Strijen, dus volop de gelegenheid om hier aanstaande zaterdag de punten te halen.

Trainer/coach Frits Visser na afloop: "Ondanks beter spel in de eerste helft te weinig uitgelopen op RDZ en zelfs met één doelpunt achterstand de rust in. In de tweede helft teveel moeite om de verdedigende rebounds te krijgen en kon RDZ te makkelijk uitlopen." De uitslagen van 17 november: VZOD 1-RDZ 1 14-18 | VZOD 2-EKVA 4 18-21 | VZOD 3-KZ Danaiden 5 11-9 | VZOD A1-Luno A1 11-15 | Badhoevedorp A2-VZOD A2 8-9 | Groen Geel B4-VZOD B1 4-12 | Badhoevedorp C2-VZOD C1 4-9 | De Vinken C2-VZOD C2 6-0 | VZOD D1-SDO D2 6-6 | VZOD D2-Atlantis D2 0-9 | VZOD E1-Fiducia E4 3-1

Afgelopen zaterdag speelde VZOD haar eerste thuis-korfbalwedstrijd van dit zaalseizoen (nog steeds zonder de geblesseerde Anika van Os) in de Proosdijhal tegen RDZ. Na de valse start van vorige week een goede mogelijkheid om dit uitduel te doen vergeten en door te gaan waar het in de veldcompetitie gebleven was. … Lees meer »