Zegereeks De Vinken ten einde

Geplaatst op: 19 november 2012

Zaterdag 17 november speelde het eerste team van korfbalvereniging De Vinken tegen Fluks. In Noordwijk had de Vinkendefensie menig treffer rond de paalzone te incasseren, terwijl er aanvallend maar vier scores vielen. De tweede helft verliep beter, maar het verschil van zes punten was te groot. Met een eindstand van 10-15 eindigt een reeks van acht overwinningen.

Stapje tekort
Al seizoenen lang zijn de confrontaties tegen Fluks erg spannend en vaak belangrijk voor de competitie. Fluks heeft ook vorige week de eerste competitiewedstrijd in de zaal gewonnen.
Afgelopen week bleek Mariska Meulstee nog niet geheel hersteld te zijn van haar blessure. Vandaag kon dus Emese Kroon haar korfbaltalent laten vertonen. Aanvallend begon zij met Melanie Kroon, Peter Kooijman en Gerwin Hazeleger. Verdedigend startten Annick Stokhof, Eva Hemelaar, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren.
De eerste aanval van het ABN-AMRO team werd bekroond met een prachtig schot van Melanie.
Al snel werd duidelijk dat voor de geringste overtreding vrije ballen werden toegekend. Na de gelijkmaker scoorde Eva een kansje achter de korf. Het hoge baltempo werd opnieuw geregeld onderbroken, maar Fluks profiteerde met een vrije bal hier optimaal van. Toen Peter de 3-3 scoorde ging het initiatief naar de Noordwijkers. In de paalzone creëerde Fluks veel schoten, waarvan er maar liefst vijf werden gescoord. Na een score van Annick had de Vinkendefensie in de laatste minuut nog twee treffers te incasseren.

Solide
Na rust werd, dankzij het sterke vangwerk van Kelvin, Annick meerdere malen in de gelegenheid gebracht om te kunnen scoren van afstand. Hierna wist ook Kelvin van afstand te scoren.
Na deze sterke start konden lange tijd beide team niet tot scoren komen. Rogier Schoenmaker en Roosmarijn Mooij werden ingebracht om de aanval nieuwe impuls te geven. De treffers vielen in beide korven, waar aan Vinkenzijde Peter en Kelvin scoorde. Een kwartier voor tijd bleek het achttal van Johan Kroon niet in staat te zijn verder door te drukken, terwijl twee Flukse scores de stand naar 14-8 bracht. Een doorloopbal van Eva leverde een strafworp op voor Kelvin die deze opnieuw scoorde. Na het afstandschot van Annick werd vanaf de stip door Fluks de eindstand bepaald op 15-10.

Volgende week speelt De Vinken 1 tegen Achilles 1 uit Den Haag. De wedstrijd zal aanvangen om 16.50 uur in sporthal De Boei.

Zaterdag 17 november speelde het eerste team van korfbalvereniging De Vinken tegen Fluks. In Noordwijk had de Vinkendefensie menig treffer rond de paalzone te incasseren, terwijl er aanvallend maar vier scores vielen. De tweede helft verliep beter, maar het verschil van zes punten was te groot. Met een eindstand van … Lees meer »