Atlantis B1 wint ook tweede wedstrijd

Geplaatst op: 19 november 2012

Het door Roebeson expertises en taxaties gesponsorde Atlantis B1 had vorige week al hun visitekaartje afgegeven met een goede winstpartij in Maartensdijk. Deze zaterdag zou de eerste test zijn tegen Excelsior B1 uit Delft. Deze ploeg staat immers bovenaan in de eerste klasse op het veld, waar Atlantis nog een klasse lager speelt. In de trainingsweek viel er helaas een dame geblesseerd uit, maar gelukkig kon de ploeg een beroep doen op de C1 die eerder op de dag al gewonnen hadden.
De ploeg vloog gelijk uit de startblokken, alleen stond het vizier niet gelijk scherp. Nadat ze twee grote kansen niet verzilverden, zetten ze wel de 1-0 op het scorebord. Het volgende aanvalsvak liet gelijk mooie aanvallen zien en bouwde de score uit naar 3-1 met de belangrijke twee doelpunten verschil. Ook een groot compliment aan het verdedigingsvak is op zijn plaats. Zij hadden de tegenstander volledig in de tang. Na de voorsprong werd er gelijk doorgedrukt door de ploeg en liep het uit naar een 5-1 voorsprong. Vlak voor de rust werd er door de tegenstander nog eenmaal gescoord. De rust werd opgezocht met een 5-2 voorsprong.

In de rust werd er door de coaches vooral de nadruk gelegd op de aanval. De ploeg speelde slordig voor hun doen en wisselde goede aanvallen af met hele rommelige. Na de rust stond het verdedigend weer heel goed, maar aanvallend was het te wisselvallig. Mooie aanvallen werden afgewisseld met rommelig spel, waardoor het scoren moeizaam bleef gaan. De ploegen wisselden elkaar af in de score, maar een sterkte fase van de tegenstander zorgde dat de stand weer naar twee doelpunten verschil ging: 7-5. Op dat moment kwam de vechtlust van Atlantis naar boven en werd de stand weer op een verschil van vier gezet. Hierdoor knakte het bij de tegenstander en bouwde de ploeg de voorsprong verder uit. In die fase werden er mooie aanvallen neergezet en vielen er nog mooiere doelpunten uit afstandschoten. Verdedigend stond het zo goed dat de tegenstander niet meer tot scoren wist te komen. De eindstand werd uiteindelijk 12-5 wat toch een mooie score genoemd mag worden. Zeker de maar vijf doelpunten tegen is een fantastische prestatie.

Doordat de medekoploper in de poule verloor, staat Atlantis B1 nu als debutant bovenaan. De ploeg bedankt altijd de wissels, maar toch een speciale vermelding voor Joëlle Bakker. De C1 dame had al een wedstrijd in de benen en ze speelde niet alleen goed, maar ook de hele wedstrijd. Zaterdag 24 november mag de ploeg aantreden in Houten en gaan ze weer op pad voor twee punten en behoud van de koppositie.
Zaterdag 1 december bent u weer welkom in de Phoenixhal op de Hoofdweg om 13:05 uur. De ploeg zou het leuk vinden als u ze komt aanmoedigen.

Het door Roebeson expertises en taxaties gesponsorde Atlantis B1 had vorige week al hun visitekaartje afgegeven met een goede winstpartij in Maartensdijk. Deze zaterdag zou de eerste test zijn tegen Excelsior B1 uit Delft. Deze ploeg staat immers bovenaan in de eerste klasse op het veld, waar Atlantis nog een … Lees meer »