01 - Nooit Gedacht

Atlantis 5 houdt punten in eigen huis


Geplaatst op: 19 november 2012

Zaterdag 17 november speelde Atlantis 5 haar eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. De tegenstander die op bezoek kwam was het zesde team van DKV Victoria uit Diemen.
Vorige week wist het door Roebeson Expertises & Taxaties gesponsorde 5e er in Leiderdorp tegen Velocitas in de laatste 10 seconden nog een gelijkspel uit te slepen. Deze keer was men echter niet van plan om de punten te delen en ging men voor de volle winst.

Aan de voorbereiding kon het zeker niet liggen. Dinsdag was er onder leiding van trainer Bart in 't Veld nog fanatiek getraind. De dames en heren van het vijfde wisten wat er van hen verwacht werd.
DKV Victoria is zeker geen onbekende voor de Roebeson equipe. Tijdens de veldcompetitie stonden de teams al eens tegenover elkaar. Op het kunstgras in Diemen werd het toen uiteindelijk 8-8.
Deze zaterdag moest Atlantis het helaas stellen zonder Joeri Keevel en Nicole Both. Beide spelers zijn geblesseerd maar waren uiteraard van de partij om hun teamgenoten aan te moedigen. Ook trainer Bart in 't Veld was aanwezig om zijn spelers te voorzien van de nodige tips en adviezen.

In de aanval startten deze wedstrijd naast aanvoerster Nathalie Valentijn, Miranda Vousten, Remco Schouten en Sander Schrijvers. Kansen creëren was geen probleem, maar het afronden van deze kansen was een ander verhaal.
De verdediging bestaande uit Anouk Röling, Lisanne Reurings, Carel Beijeman en Rogier van der Horst moest meteen vol aan de bak. DKV Victoria had in de eerste helft duidelijk een overwicht en was beter in de afronding.
Vrij rap keek het vijfde tegen een 0-3 achterstand aan. Toen wisten Lisanne en vervolgens Miranda de score te openen namens het Roebeson achttal, 2-3. DKV Victoria liep echter uit naar 2-4. Gelukkig wist wederom Lisanne te scoren en hiermee de schade te beperken waardoor er een 3-4 ruststand op het scorebord verscheen.

In de rust overheerste de gedachte dat men van deze ploeg echt niet hoefde te verliezen. Maar wilde er gewonnen worden dan moest er wel zuiniger omgesprongen worden met de kansen. Het vizier werd scherp gesteld en na de powermandarijnen van Miranda kwam het team vol zelfvertrouwen de kleedkamer uit.
In de eerste de beste aanval was het echter meteen DKV Victoira wat tot scoren wist te komen. Maar de spelers van het vijfde lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Met de voor dit team tekenende vechtlust en de wil om voor elkaar te willen werken knokte men verder. Sander en Remco wisten beiden tot scoren te komen . Zo kwamen beide ploegen op gelijke hoogte.
Nog eenmaal kwam DKV Victoria op voorsprong. Vervolgens kwam Nancy Kroese in het veld voor Lisanne Reurings en haar eerste balcontact was meteen succesvol. Zo zorgde Nancy er met een mooi schot voor dat de 6-6 op het scorebord verscheen.
Ook invaller Niels Reurings, in het veld gekomen voor Sander Schrijvers, liet van zich horen. Hij zette middels een schot de Roebeson equipe op een mooie 7-6 voorsprong.
Helaas voor DKV Victoria viel één van hun heren op dit zo cruciale moment in de wedstrijd uit met een blessure en moesten zij noodgedwongen met 7 spelers verder. Carel speelde de man meer situatie in zijn vak goed uit door sterk spel onder de korf in de aangeef- en afvangpositie.
Het uitvallen van de aanvoerder van DKV Victoria was de genadeklap , want Atlantis wist vanaf dat moment de wedstrijd vrij gemakkelijk naar zich toe te trekken.
Achtereenvolgens wisten Miranda, Rogier en Anouk te scoren. DKV Victoria knokte voor wat het waard was maar helemaal gelijkwaardig was het natuurlijk niet meer. De doelpuntenmachine van het vijfde ging vrolijk door met scoren. Nathalie, Rogier, Remco, Miranda en Anouk wisten allen nog een keer te korf te vinden. Na 60 minuten spelen was de 15-9 overwinning van Atlantis 5 een feit.

Dank voor het toegestroomde publiek voor hun immer positieve support en de invallers uit het vierde team Lisanne, Nancy en Niels voor hun fantastische invalbeurt.
De volgende thuiswedstrijd zal zaterdag 24 november om 16.20 uur plaatsvinden in sporthal De Phoenix. Dit betreft de derby tegen het vierde team van onze buurvereniging, De Vinken. Alle aanmoediging is meer dan welkom!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis 5 houdt punten in eigen huis

Zaterdag 17 november speelde Atlantis 5 haar eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. De tegenstander die op bezoek kwam was het zesde team van DKV Victoria uit Diemen. Vorige week wist het door Roebeson Expertises & Taxaties gesponsorde 5e er in Leiderdorp tegen Velocitas in de laatste 10 seconden nog een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: