Zeker lijkende nederlaag buigt KDO in slotfase om in overwinning

Geplaatst op: 19 november 2012

Na vijf nederlagen op rij, was het team van trainer Raymond de Jong vastberaden om tegen Wasmeer voor het eigen publiek een goed resultaat neer te zetten. In de eerste helft was het al snel duidelijk dat Wasmeer gokte op hun gevaarlijke counters en dat KDO moeizaam in de wedstrijd kon komen. In de tiende minuut kwamen de Kwakelaars goed weg, toen een goedgenomen vrije trap op de paal uiteenspatte. Vijf minuten later was Jelle de Jong daarentegen dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot verdween in de handen van de Hilversumse doelman. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd Wasmeer steeds gevaarlijker. In de 25e minuut was het dan ook niet verrassend dat de ploeg uit Hilversum op voorsprong kwam. Na een goede steekbal van de linksbuiten, kon de rechtsbuiten één op één met doelman Peter Onderwater de 0-1 binnenschieten. Vlak daarna hield de goedkeepende Peter Onderwater KDO een aantal keer knap op de been, zodat beide ploegen met een 0-1 stand gingen rusten.

In de tweede helft konden de Kwakelaars niet overtuigen en leek de wedstrijd in de 65e minuut te worden beslist door de ervaren ploeg van Wasmeer. Na een vloeiende aanval, wist de rechtsbuiten met een knappe voorzet zijn spits te bereiken die koelbloedig de 0-2 binnenschoot. Een forse tegenvaller voor de Kwakelaars,maar gezien het wedstrijdbeeld was het op dat moment niet onverdiend te noemen. Trainer Raymond de Jong probeerde vervolgens door het inbrengen van Rick Kruit en Michael Meijer, meer body in de strijd te gooien en dit bleek een goede zet te zijn. KDO werd wakker geschud en wist steeds meer gevaar te stichten. In de 80e minuut wist de aanstaande vader Patrick Schijff vanaf de rand van het zestienmetergebied op prima wijze de bal in de linkerhoek te schieten, 1-2. Een doelpunt die KDO hoop gaf voor de laatste tien minuten. Wasmeer bleef hopen op hun counters, maar de Kwakelaars gaven niks meer cadeau achterin. Nadat een doelpunt van Joeri Stange werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel, wist aanvoerder Sven Vlasman zijn ploeg in de 89e minuut op gelijke hoogte te schieten, 2-2. Een prachtige opsteker voor KDO, maar de Kwakelse ploeg bleef loeren op meer en werd hiervoor in de 91e minuut op fantastische wijze voor beloond.

Na een steekbal vanaf het middenveld was de prima spelende Sven Vlasman erg alert en kon schuin alleen op de keeper aflopen. Sven, die het overzicht uitstekend behield, gaf de bal af op de vrijstaande Joeri Stange die eenvoudig de 3-2 kon binnen lopen. Een enorme vreugde uitbarsting was het gevolg, want na wekenlange tegenslagen, was dit een dikverdiende beloning voor de hardwerkende ploeg van Raymond de Jong. Enkele minuten later floot de goedleidende scheidsrechter af en kon KDO eindelijk weer eens punten bijschrijven in de competitie. Door deze prima driepunter hebben de Kwakelaars het verschil met de nummer tien Legmeervogels terug gebracht tot twee punten. Aanstaande zondag is het eerste vrij, waarna het op 2 december om 14:00 uur de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen nummer twaalf Seastum in Zeist.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Matthijs Molleman (65e Michael Meijer), Ferdi Rademaker, Erik Verbruggen, Bobby Uitermarkt, Patrick Schijff, Timo Kas (65e Rick Kruit), Jelle de Jong, Sven Vlasman en Joeri Stange.

Na vijf nederlagen op rij, was het team van trainer Raymond de Jong vastberaden om tegen Wasmeer voor het eigen publiek een goed resultaat neer te zetten. In de eerste helft was het al snel duidelijk dat Wasmeer gokte op hun gevaarlijke counters en dat KDO moeizaam in de wedstrijd … Lees meer »