De Vinken D1 in de spotlight

Geplaatst op: 19 november 2012

Voor De Vinken D1 was het afgelopen zaterdag een echte korfbaldag. Allereerst werd er 's morgens een wedstrijd gespeeld tegen EKVA D2, één van de concurrenten voor het kampioenschap. Tegen de ploeg uit Almere had de talentvolle ploeg het in de eerste helft behoorlijk lastig, maar na aanwijzingen in de rust liet de ploeg er in de tweede helft geen gras over groeien en liep het uit naar een mooie 8-13 overwinning.

De korfbaldag zat er na die wedstrijd nog niet op. Om 18.30 uur werd er verzameld in De Boei en ging de ploeg naar de korfballeaguewedstrijd Blauw-Wit - DVO. Niet als toeschouwer, maar als team van de week. Eén voor één liepen de spelers op met een speler van DVO. In de spotlight voor een volle (300 à 400 man, waaronder ook de bondscoach) en luidruchtige sporthal. Tijdens de spectaculaire wedstrijd zat de ploeg op een apart plekje en na de wedstrijd werd er fanatiek op handtekeningen gejaagd. Een enorme belevenis voor de jeugdige Vinkeveners, die dan ook met volle teugen genoten van het hele spektakel.

De wedstrijd
Vooraf werd er verwachtingsvol uitgekeken naar de wedstrijd. Blauw-Wit had de eerste wedstrijd in de korfballeague verloren en DVO (uit Bennekom) had dik gewonnen. De ploeg uit Amsterdam draait om twee spelers, Mark Broere en Gerald van Dijk. Beide spelers waren niet te stoppen en met name Gerald van Dijk liet aan de talenten van De Vinken zien dat er nog een lange weg te gaan is om een topkorfballer te worden. Uit de onmogelijkste posities wist hij maar liefst 13x te scoren. De zeer beweeglijke Mark Broere ontlokte bij Tom Vis, één van spelers van De Vinken D1 de opmerking "Oh, daar kunnen Femke en ik nog wel wat van leren." Het mooiste moment van de avond was echter het ongelooflijke doelpunt van international Jos Rooseboom (DVO). Na een door hem zelf gemiste doorloopbal ving hij de bal in de sprong af en gooide hij hem in een beweging achterover in de korf. Een onwaarschijnlijk doelpunt dat het team van de week op de banken bracht. Uiteindelijk trok de ploeg uit Amsterdam aan het langste eind en won het overtuigend met 26-17.

Al met al een prachtige ervaring voor De Vinken D1. En wie weet zien we één van spelers van de ploeg over tien jaar ook op hetzelfde niveau. Maar dan zal er wel heel erg hard getraind moeten worden.

Voor De Vinken D1 was het afgelopen zaterdag een echte korfbaldag. Allereerst werd er 's morgens een wedstrijd gespeeld tegen EKVA D2, één van de concurrenten voor het kampioenschap. Tegen de ploeg uit Almere had de talentvolle ploeg het in de eerste helft behoorlijk lastig, maar na aanwijzingen in de … Lees meer »