Atalante D1 wint tenenkrommende wedstrijd

Geplaatst op: 19 november 2012

Nieuw-Vennep - Dames 1 speelde na twee thuiswedstrijden dit keer uit in de Sporthal de Estafette te Nieuw-Vennep. Tegenstander was VHZ D1, dat op een elfde plaats op de ranglijst staat.
Ingeborg Verweij van D3 was bereid in te vallen en Carin van Kouwen, herstellende van een knieblessure, nam de liberopositie voor haar rekening. In een ijskoude sporthal werd in een zeer matige partij met 1-3 gezegevierd door de Vinkeveense equipe.
De eerste set werd gestart in een zgn. 2-4 opstelling (met twee spelverdeelsters), zodat er altijd drie aanvalsters aan het net stonden. Mirjam van der Strate en Saskia van Sligtenhorst namen de spelverdeling voor hun rekening, Natalie van Scheppingen en Nancy Lijten op buiten, Daniëlle van der Horst en Jana Chatrnuchova op midden en de eerder genoemde Carin op de libero.
De eerste set werd zeer slecht gestart. Een nieuwe opstelling zorgde voor veel onduidelijkheden en er werd heel slordig gespeeld. Dit resulteerde in een dikke 1-6 achterstand. Gelukkig was daar Jana die met haar service voor de ommekeer zorgde. Het spel oogde sloom, maar de dames gingen als een speer richting de 25. Met 11-25 was de eerste set geheel volgens ranglijst terecht voor Atalante.

De tweede set begon net zo slecht als de eerste. Passfouten werden afgewisseld met fouten in de spelverdeling en tot slot ging ook de aanval met enige regelmaat de mist in. Atalante kreeg de bal niet op de grond bij de dames van VHZ en het lukte hen op hun beurt wel te scoren. Atalante kon niet anticiperen op het spel van VHZ. Er werd in de verdediging veelal achterover geleund, waardoor VHZ veel scoorde met ingehouden ballen. Er bleef onrust binnen de lijnen en het tij kon maar moeizaam gekeerd worden. De gehele set bleef Atalante achter de feiten aanlopen wat resulteerde in een zeer terecht, maar zeer stom verlies van de tweede set (20-25).

De derde set moest het anders. Ingeborg kwam binnen de lijnen voor de niet fitte Jana en bewees gelijk haar waarde door op het midden te scoren. Dit gaf het team een nieuwe impuls. Met Natalie aan het hoofd van een goede verdediging ging Atalante op jacht naar winst in de derde set. Op het midden werd veelvuldig gescoord, zowel in de blokkering als in de aanval. Daniëlle pakte niet alleen daar haar punten mee, maar maakte ook een aantal directe punten met haar service.
VHZ probeerde wat terug te doen, maar Natalie vloog letterlijk de hele hal door om alles te verdedigen. Met een harde aanval van Nancy op een perfecte set-up van Mirjam was VHZ uiteindelijk gebroken en pakte Atalante de derde set (14-25).

De vierde set moest de winst binnen gehaald worden, maar de start was wederom niet goed. Carin liet zien na weken van afwezigheid goed te renderen in het achterveld en bracht mooie passes richting de spelverdeling. Langzaamaan kwam Atalante weer beter in haar spelen. Ingeborg en Saskia wisten elkaar steeds beter te vinden, wat uiteindelijk resulteerde in een van de mooiste smashes van de avond. Helaas bleef Atalante sloom spelen en liet zij VHZ steeds weer terug in de set komen. Er waren veel ballen net niet en het was gewoon veel te slordig om voor een duidelijke setwinst te zorgen. Ondanks dat het spel ver onder de maat was en het team erg mat oogde, kwam het toch punt voor punt dichter bij de overwinning in de wedstrijd. Het was uiteindelijk invalster Ingeborg die het laatste punt op haar conto mocht bijschrijven en daarmee de wedstrijd in Vinkeveens voordeel besliste (20-25).

Met deze 1-3 overwinning doet het team, gesponsord door Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen, goede zaken voor de ranglijst. De dames zijn nu een week vrij, maar mogen daarna op vrijdag 30 november om 19:30 uur thuis aantreden tegen de koploper, De Spuyt D1.
Een belangrijke wedstrijd, dus de komende twee weken zal er hard getraind worden om een goed niveau te kunnen halen.

Nieuw-Vennep - Dames 1 speelde na twee thuiswedstrijden dit keer uit in de Sporthal de Estafette te Nieuw-Vennep. Tegenstander was VHZ D1, dat op een elfde plaats op de ranglijst staat.Ingeborg Verweij van D3 was bereid in te vallen en Carin van Kouwen, herstellende van een knieblessure, nam de liberopositie … Lees meer »