001 -Brouwer Transport

Kringloopbedrijven De Sirkel en Kringkoop gaan samen


Geplaatst op: 16 november 2012

De kringloopbedrijven De Sirkel (Maarssen) en Kringkoop (De Ronde Venen) gaan samen één kringlooporganisatie voor de regio Vecht en Venen vormen.
Dat is het resultaat van een aantal oriënterende gesprekken tussen de beide besturen die in de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden. Op 5 november 2012 is in een gezamenlijk overleg besloten om per 1 januari 2014 één kringlooporganisatie te vormen.

De kringloopbedrijven vormen een belangrijke schakel in het hergebruik van goederen en het terugdringen van de hoeveelheid afval. Naast deze milieu-aspecten hebben Kringkoop en de Sirkel ook een andere belangrijke maatschappelijke functie: ze bieden werkgelegenheid en ondersteuning aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In totaal zijn meer dan 100 personen werkzaam bij beide bedrijven. Een deel daarvan is in loondienst, daarnaast zijn er zo'n 50 personen op vrijwillige basis werkzaam. Bovendien werken er re-integratiekandidaten die een leerwerktraject volgen.

Een fusie voorziet in een stevige toekomst voor de nieuw te vormen kringlooporganisatie. Samengaan biedt kansen als het gaat om het aanbieden van nieuwe diensten, een efficiëntere bedrijfsvoering en het verstevigen en verankeren van de positie van de nieuwe kringlooporganisatie in de regio. Ook de unieke mogelijkheid om expertise en infrastructuur te delen pleit voor samengaan, waardoor professionaliteit en dienstverlening verder zal kunnen toenemen.

De besturen realiseren zich dat beide bedrijven verschillende accenten leggen in de bedrijfsvoering. Dit heeft te maken met de ontstaansgeschiedenis, de bedrijfscultuur. de variëteit aan diensten en organisatiestructuur. Uitgangspunt van de fusie is het bundelen van krachten, waarbij uniciteit, identiteit en de eigen kleur van de verschillende bedrijven het vertrekpunt is. Vanaf 2013 zullen de eerste stappen gezet worden tot samengaan van de 2 bedrijven. Dit zal leiden tot de fusie van beide kringlooporganisaties per 1 januari 2014.

De besturen zijn ervan overtuigd dat op deze manier optimaal gewerkt kan worden aan een gezamenlijke toekomst met kansen en mogelijkheden, waarbij de kringlooporganisatie stevig geworteld raakt in de regio Vecht en Venen. In nauwe samenwerking met beide gemeenten kunnen kringloopactiviteiten duurzaam worden vorm gegeven. Met enthousiasme, inzet en energie van besturen, bedrijfsleiding en medewerkers zal hieraan gewerkt worden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kringloopbedrijven De Sirkel en Kringkoop gaan samen

De kringloopbedrijven De Sirkel (Maarssen) en Kringkoop (De Ronde Venen) gaan samen één kringlooporganisatie voor de regio Vecht en Venen vormen. Dat is het resultaat van een aantal oriënterende gesprekken tussen de beide besturen die in de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden. Op 5 november 2012 is in een gezamenlijk overleg … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: