01 - Nooit Gedacht

Concrete plannen voor versterken recreatieve potentie De Ronde Venen


Geplaatst op: 15 november 2012

Het college heeft op 13 november het Uitvoeringsplan Recreatie en Toerisme 2013 vastgesteld. Hierin staan dertien concrete plannen aangekondigd voor de verbetering van de recreatie in De Ronde Venen. Plannen die variëren van het opzetten van een Toeristisch Informatiepunt, het realiseren van wandel-, fiets- en vaarroutes tot abstracte zaken als een visie op een nieuwe organisatie en financiering van de recreatieschappen. Deze plannen worden verder uitgewerkt of uitgevoerd in 2013.

Recreatie en toerisme zijn speerpunten van het college. De Ronde Venen heeft de ambitie en de potentie een Groene Hartgemeente te zijn die levendig, cultureel actief is en aantrekkelijk om te wonen en te recreëren. Wethouder Kees Schouten: "Die ambitie geven we met dit uitvoeringsplan komend jaar al handen en voeten. We willen onze mooie groene gemeente beter bereikbaar en beleefbaar maken. Daarin passen concrete plannen als een sloepenroute, een wandelpad bij Fort Abcoude en bij de Wilnisse Bovenlanden. En die bereikbaarheid en beleefbaarheid vergroten we door inwoners, en ook potentiële bezoekers, te laten weten wat wij als De Ronde Venen te bieden hebben. Hierin speelt een Toeristisch Informatiepunt een centrale rol."

Naast deze concrete zaken denkt de gemeente ook na over de (verre) toekomst. Een strategische visie op recreatie is momenteel in ontwikkeling en wordt in het voorjaar aan de raad voorgelegd. Het college wil de toeristisch-recreatieve sector versterken, en daarbij de nadruk leggen op waterrecreatie. "Denk hierbij aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de Vinkeveense Plassen en het Abcoudermeer. De gemeente kan dit echter niet alleen. Het college ziet hiervoor ook een grote rol weggelegd voor ondernemers en maatschappelijke partijen in de recreatieve sector", licht wethouder Schouten toe.

Komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt. Hierbij werkt de gemeente - afhankelijk van de actie - samen met diverse partijen als provincie(s), programmabureau Groene Hart, Natuurmonumenten, gebiedscommissie Utrecht West, de ANWB, de HISWA en hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht. Ook gaat de gemeente per plan bekijken hoe inwoners, gebruikers en vooral ook (watersport)ondernemers betrokken kunnen worden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Concrete plannen voor versterken recreatieve potentie De Ronde Venen

Het college heeft op 13 november het Uitvoeringsplan Recreatie en Toerisme 2013 vastgesteld. Hierin staan dertien concrete plannen aangekondigd voor de verbetering van de recreatie in De Ronde Venen. Plannen die variëren van het opzetten van een Toeristisch Informatiepunt, het realiseren van wandel-, fiets- en vaarroutes tot abstracte zaken als … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: