02 - Senior  sportief actief 2e week

Achtste Jeugdschaaktoernooi Denk en Zet-Advisor Vinkeveen groot succes


Geplaatst op: 15 november 2012

Zaterdag 3 november werd voor de achtste keer het jaarlijkse jeugdschaaktoernooi gehouden bij Denk en Zet-Advisor in Vinkeveen, voor school, thuis en clubschakers tot 18 jaar.
Met een mooie opkomst van 41 deelnemers werd gestreden om alle mooie prijzen die ook dit jaar weer werden gesponsord door Stieva metaalbewerking uit Aalsmeer.

Net als voorgaande jaren waren de schaakverenigingen uit de regio weer goed vertegenwoordigd.
SG Vecht & Ommelanden uit Loenen a/d Vecht was met vijf deelnemers gekomen. SV de Amstel uit Uithoorn was met maar liefst negen deelnemers vertegenwoordigd. En Denk en Zet met 21 deelnemers. Maar ook spelers die nog niet op een schaakvereniging zitten deden mee, zoals de broers Meijers en een ex Denk en Zet speler.
Er waren zelfs ook vier thuisschakers die helemaal vanuit Veenendaal naar Vinkeveen waren gekomen om mee te doen met dit gezellige toernooi.

De deelnemers werden van tevoren op leeftijd ingedeeld in zes verschillende groepen van A tot F. Er waren bekers beschikbaar voor de nummers één, twee en drie voor iedere groep, en voor de overige deelnemers was er een mooie medaille.
Nadat alle deelnemers zich hadden aangemeld bij de wedstrijdleiding, kon na een kort welkomstwoord met uitleg van de belangrijkste spelregels, het startsein gegeven worden voor de eerste partij. Iedereen gaf elkaar de hand en de schaakklokken begonnen te tikken. Er werden acht rondes gespeeld volgens het Zwitsers systeem met tien minuten bedenktijd per persoon. Met deze korte speeltijd wisten de meeste spelers goed om te gaan.
Na de 8 gespeelde rondes werd de balans opgemaakt voor de uitreiking van de prijzen.

In groep A (de oudsten deelnemers) was het aan Matthijs Meijers van Denk en Zet om zijn titel van vorig jaar te verdedigen. Matthijs was in vorm. Hij is met zes overwinningen en twee remises ook dit jaar weer kampioen geworden in de A groep. Tweede werd Paul Oomen van De Amstel en de derde plaats was voor Leon Huyn uit Veenendaal.

Matthijs Meijers is naast groepswinnaar ook toernooiwinnaar geworden, wat hem een extra grote beker opleverde. Omdat Kees Boerlage van Paul Oomen wist te winnen (beide van de Amstel) kwamen Kees Boerlage en Matthijs Meijers aan de leiding. Beide spelers kwamen in de laatste ronde tegen elkaar en mochten zo onderling gaan uitmaken bij winst wie de toernooi winnaar zou gaan worden. Matthijs bleek net een maatje te groot voor Kees en heeft daarmee zijn titel met verve verdedigd.

In groep B hebben Job de Jong en Jeroen Croonen beide vijf punten behaald. Maar op basis van het aantal weerstandspunten is Job eerste geworden. Jeroen Croonen mocht de tweede prijs in ontvangst nemen. Ook op de derde plaats zijn twee spelers met 4 punten geëindigd, Marijn Vree en Sander van Winkoop. Ook hier geldt dat op basis van het aantal weerstandspunten Marijn derde is geworden.

In groep C komen we de eerder genoemde Kees Boerlage tegen. Ondanks dat hij net naast de titel van toernooi winnaar greep, won hij met een punt voorsprong op de concurrentie de eerste prijs in deze groep. Sipke de Boer is met een score van vijf punten tweede geworden. Ook in deze groep zijn er twee spelers gelijk geëindigd op de derde plaats. Maar omdat Daniel van Dijk net iets meer weerstandspunten had dan Annerieke Roelofsen, was het Daniel die de derde prijs mee naar huis mocht nemen.

Nog wel even een eervolle vermelding voor Annerieke Roelofsen , zij was de beste jongedame van dit toernooi met 4,5 punt.
In groep D werd Andy Huyn uit Veenendaal eerste, en zijn broer Stanley tweede. De derde beker bleef wel dicht bij huis, Joey de Hondt werd derde.

In groep E werd Erik Oomen eerste met slechts een half puntje verschil met Mike van Yperen, die daardoor op de tweede plaats eindigde. Op de derde plaats eindigden Calvin Kikken en Lennart van der Veen beide met vier punten. Maar op basis van het aantal weerstandspunten is het Calvin die de derde prijs wint.

Ook in de laatste en jongste groep F was er weer succes voor onze verre gasten. Anthony Huyn wist met een ruime voorsprong eerste te worden. Romke de Boer werd tweede en op basis van weerstandpunten is Suzanne Roelofsen, net voor Bjorn de Hond derde geworden.

Het is ieder jaar weer een prachtig gezicht, de geconcentreerde blikken, het tikken van de klokken, de blijdschap bij een overwinning, maar ook de teleurstelling bij een nederlaag.
Tot slot een dankwoord aan alle vrijwilligers die zich ook dit jaar weer hebben ingezet om dit toernooi tot een succes te maken. Zonder vrijwilligers en sponsor Stieva was dit niet mogelijk geweest.
Op naar de volgende editie van dit mooie toernooi.
Alle uitslagen en foto´s zijn te vinden op onze website: www.svdenkenzet.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Achtste Jeugdschaaktoernooi Denk en Zet-Advisor Vinkeveen groot succes

Zaterdag 3 november werd voor de achtste keer het jaarlijkse jeugdschaaktoernooi gehouden bij Denk en Zet-Advisor in Vinkeveen, voor school, thuis en clubschakers tot 18 jaar.Met een mooie opkomst van 41 deelnemers werd gestreden om alle mooie prijzen die ook dit jaar weer werden gesponsord door Stieva metaalbewerking uit Aalsmeer. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: